POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Inter mot Europa

Inters påskseger över Parma tog dem verkligen närmare Europa. Nu kan nog Walter Mazzarri börja känna sig helt säker på att få fortsätta som Inter-tränare även nästa säsong. Thohir ville ha en Europa-plats och ser ut att få en. Kanske hinner man även passera Fiorentina av bara farten.

Precis som mot Sampdoria var återigen Samir Handanovic lite av match-hjälte när han snyggt räddade Cassanos straff. Där hade matchen kunnat ta en helt annan väg.

Kanske borde också Walter Samuel fått sitt andra gula kort i den situationen. Hans stämpling på Parolo som ledde till straffen, kändes kanske inte fullt medveten, men sådana stämplingar brukar ofta ge gult kort utanför straffområdet.

Det uteblivna kortet blev naturligtvis ännu mer uteblivet när Gabriel Paletta fick sitt andra gula kort och därmed utvisad. På frisparken därpå nickade Rolando in 0-1. Guarin ökade sedan på i slutminuten. Parma gjorde en tapper insats, men det är alltid svårt när ens nyckelspelare “sviker” (Cassano, Paletta).

Inter har nu verkligen hittat en bra rytm och lagt vissa grunder till nästa säsong. Men visst måste man fortfarande hitta en del rätta nyförvärv.

Jag blir därför lite orolig när jag hör namn som David Villa och Fernando Torres. Spelare som är på väg ner i sin karriär bör inte ta speltid från Mauro Icardi som är på väg upp i sin karriär.

***

Milan sparkade Allegri och tog in Seedorf med stor entusiasm. Det började sådär, men klubben försvarade sitt val. Det fortsatte att gå sådär och klubben slutade att försvara sitt val. Nu har Seedorf och Milan vunnit fem raka segrar och är på väg ut mot Europa fastän det såg ut att vara kört. Men klubbens tystnad kring Seedorf-ryktena är illavarslande för hans framtid.

Kanske bestämde sig Silvio & co efter Atletico-matchen. Kanske finns det vissa spelare som inte gillar hans metoder. Troligen har Barbara föredragit Pippo hela tiden. Men hur vettigt är det att byta tränare ännu en gång? Byta spelsystem återigen? Oavsett om han är rätt man för Milan eller inte så verkar Seedorf faktiskt i vilket fall ha sina idéer klara för sig. Det kan man inte direkt säga att klubbledningen har.

***
Roma greppade tag i andraplatsen med en habil insats mot Fiorentina. Viola hade svårt att få till lägen och det kändes lite som om de hade kunnat spela i flera dagar utan att göra mål. Ilicic spelade sig längre bort från startlevan och Matri ökade inte på sina chanser att bli utköpt.

Roma kan konsten att spela spektakulär fotboll, men också tight stabil fotboll när det behövs. Det är tecken på att man är ett storlag.

***
Napoli kryssade mot Udinese och Benitez menade att man fortfarande saknar mognad och den rätta mentalitet. Det har han rätt i.

***
Juventus ångar på mot poängrekord. Pogbas mål räckte till seger över Bologna. Nu saknas det bara åtta poäng för att ta Inters rekord på 97 poäng. Åtta av tolv poäng? Det bör kunna gå.

***
Några tankar om….

Mario Balotelli
Igår gjorde han ett mål och passade fram till två och är nu uppe i trettio mål på femtio matcher. Det märkliga är att så få kommit på nick. Igår nickade han in 1-0. Han har ju egentligen allt för att vara en bra huvudspelare.

Gabriel Paletta
Italo-argentinaren har varit lysande de senaste två åren för Parma. Men vi ska inte låta oss luras. Han har på köpet blivit något överskattad (lite som Matias Silvestre fast Paletta är bättre). Att han skulle vara en man för Juventus eller Roma tycker jag är något överdrivet. Igår blottades hans långsamhet som han annars är så bra på att dölja med sin förmåga att läsa spelet. Jags er hellre att han fortsätter vara “bandiera” för Parma än att bli bänkspelare i ett topplag.

Rolando
Här har vi en spelare som däremot varit något underskattad. Hans märkliga sejour i Napoli och hans första matcher i Inter spädde på tron om att han var en trög och oteknisk försvarare. Det senaste halvåret har han varit strålande.

Adem Ljajic
Har de två senaste matcherna visat att han inte är en spelare att sälja utan att starta med. Så mycket talang och klass ska man akta sig för att göra sig av med.

***
Mer om omgången på tisdag i omgångs-bloggen. Fortsatt trevlig påsk!

Publicerad 2014-04-20 kl 10:57
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå