POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Framtidens mercato - Jakten på en scudetto

Roma har gjort en fantastisk säsong, men inte riktigt kunnat hota Juventus om en scudetto. Napoli har gjort en godkänd säsong, men har varit långt ifrån att kunna vara med i guldstriden. Till nästa säsong vill båda förstärka lagen för att på allvar hindra Juve från att ta sin fjärde raka scudetto.

Men hur kommer de gå till väga? Båda lagen behöver i mina ögon kanske inte förstärka med så många spelare utan med ett par kvalitativa spelare i varje lagdel.

Roma måste först och främst se till att behålla stjärnor som Benatia, Strootman och även troligen Pjanic. Därefter lär de försöka värva en ytterback, en mittfältare och en eller två offensiva spelare.

Rafael Toloi har varit stabil i de matcher han spelat i och väljer man köpa loss honom har man tre bra mittbackar. Köper man inte loss honom lär man försöka värva en spelare som t ex Thomas Vermaelen. Sedan har man ju unge Romagnoli som först och främst är mittback även om han har varit bra som ytterback.

Däremot verkar man inte riktigt lita till Dodo och Balzaretti som ytterbackspar på vänstersidan. Även om Dodo har sina brister i defensiven tycker jag Roma bör fortsätta att ge honom chansen då han är så pass duktig i det offensiva spelet.

Till mittfältet behöver man nog förstärka med ett tungt nyförvärv, inte minst då Strootman kanske inte är i full matchform någon gång i oktober. Rudi Garcia ska vara mycket förtjust i Leverkusens Emre Can och han är en spelare som verkligen kan täcka upp för Strootman.

Men ett ännu vassare val kan vara Tottenhams Paulinho. Brassen har väl inte gjort någon dundrade succé i Spurs, men är en mycket skicklig mittfältare som skulle passa alldeles utmärkt i Garcias spelsystem.

Framåt lär Roma värva Veronas succé-man Juan Iturbe då han är som gjord för detta Roma med sin speed och genombrottskraft. Sedan lär man försöka hitta en central anfallare som är kapabel att göra en tio, femton mål och som har rutin från Europacup-spel. Man ska redan ha tagit kontakt med Jackson Martinez och visst skulle han vara ett spännande val.

Så här skulle Roma kunna se ut nästa säsong:
De Sanctis, Maicon, Castan, Benatia, Dodo; De Rossi, Nainggolan, Paulinho; Gervinho, Martinez, Iturbe.

Dessutom med den här fantastiska uppsättningen på bänken: Toloi, Romagnoli, Pjanic, Strootman, Ljajic, Viviani, Totti, Bastos, Florenzi.

Rafa Benitez vill nog främst hitta förstärkningar på mittbackssidan och på mittfältsfronten. Förutom Fernandez och Albiol har inte Benitez mycket att lita till. Britos är för osäker och Henrique är bättre som ytterback.

Napoli ska vara intresserade av starke Kalidou Koulibaly från Genk, men även Thomas Vermaelen. Båda spelarna har Benitez godkännande.

Men man behöver nog också se över ytterbackssidan då Maggio var riktigt dålig och verkar vara på väg ner i karriären och Revelliere inte riktigt duger till. Endast Ghoulam verkar vara Napolis vettiga alternativ.

Om Juan Zuniga kommer tillbaka och har motivationen på rätt plats så har Napoli två bra val. Men då har man två bra vänsterbackar och ingen till höger. Mer troligt då att Zuniga kanske säljs för att få in pengar till nyförvärv. En spelare som t ex Lukasz Piszczek skulle inte vara fel till höger.

På mittfältet har Gökhan Inler inte levt upp till förväntningarna och landsmannen Blerim Dzemaili är på väg bort. Här vill Benitez säkert värva två defensivt skickliga spelare att komplettera Behrami och Jorginho med.

Två av Fernando, Javier Mascherano och Maxime Gonalons kan komma att anlända. Portos brasse står högt i kurs men kan bli dyr, Mascherano kan bli lättare att komma åt. Argentinaren är en gammal Benitez-favorit från deras tid i Liverpool och Barcelona är nog redo att göra sig av med honom.

När det gäller Gonalons kan en övergång bli komplicerad då president De Laurentiis inte var speciellt nöjd med hur Lyon och Aulas skötte den uteblivna affären i vintras. Gonalons var nära att gå till Napoli, men Aulas höjde priset och affären strandade.

Framåt har man det bra ställt med Higuain, Hamsik, Callejon, Insigne och Mertens. Men kanske vill man hitta en starkare vice-Higuain. Duvan Zapata har varit okej i de få matcher han spelat i, men det är troligt att man vill ha ett mer rutinerat namn. Inte omöjligt att man därför säljer eller lånar ut Zapata för att värva en spelare som t ex Alberto Gilardino.

Så här skulle Napoli kunna se ut nästa säsong:
Rafael, Piszczek, Albiol, Vermaelen, Ghoulam; Mascherano, Jorginho; Callejon, Mertens, Insigne, Higuain.

Om Roma och Napoli kan vinna en scudetto med dessa förändringar? Det återstår att se.

Publicerad 2014-04-24 kl 14:31
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå