POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Balotellis problematik och Kovacics form

Balotelli hamnade i centrum efter matchen mot Roma. Han ifrågasatte Seedorf öppet varför han blev utbytt och hamnade i polemik i en intervju med Skys Gianluca Marocchi.

Super-Mario lider naturligtvis av Milans svaga spel och är frusterad. Men han hjälper inte direkt till för att saker och ting ska bli bättre. Han rör sig för lite på planen och söker alldeles för ofta frisparkar. Det är som det så ofta varit med Balotelli med andra ord.

Balotelli är ingen ledare och ingen spelare att lita till när det blåser motvind, men kan säkert vara en guldkalv när saker och ting går bra. Så länge Milan inte hittar vägar ur sin kris kommer nog Balotelli fortsätta vara mer en belastning än frälsare. Han är bra på att blanda de två sakerna.

Att han nu kanske inte ska med till VM känns dock lite förhastat. Att få landa i Prandellis mjuka famn och i Gli Azzurris bekvämare atmosfär är säkerligen orsaker till att Balotelli kan leverera på ett mycket bättre sätt. Men Prandelli lär och bör känna av temperaturen på Mario.

För det sista han vill är att få med sig dålig attityd till Brasilien i sommar. Och med Balotelli kan man aldrig vara säker på den saken.

***

Inter och Napoli kunde inte göra mål på varandra trots att det inte saknades målchanser.  Kovacic var bäst på plan och bevisade att han är en spelare att bygga laget kring nästa säsong.

Mazzarri själv lär säkert mena att han gett Kovacic chansen i rätt läge, medan jag menar att det handlar om att han nu äntligen fått förtroende och kontinuitet. Det kunde lika gärna skett i höstas om Mazzarri gett honom chansen. Däremot tror jag att Kovacic mått bra av att spela med Hernanes då det blir ett annat flyt i spelet med brassen.

Thohir fortsätter att säga att Mazzarri kommer att vara tränare för Inter även nästa säsong och även om jag tror att det blir så, är jag ännu inte hundra procent säker.

Igår buades det när Mazzarri bytte ut Icardi mot Kuzmanovic och Thohir är väldigt lyhörd kring vad fansen tycker. Skulle Inter t ex missa Europa-spel och förlora derbyt mot Milan kan saker förändras fort.

***
Bologna tog ytterligare ett kliv mot Serie B medan Cuadrado tog ytterligare ett steg mot en dyr övergång i sommar.

Idag fortsätter striderna om Europa-platser och nedflyttning. Mycket står på spel.

Publicerad 2014-04-27 kl 11:34
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå