Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cupfinalens dag

Lorenzo Medici

Idag är det den italienska cupfinalens dag. En turnering som förändrats genom åren. För sex år sedan valde att man ändra om till en enda final på Olimpico istället för ett dubbelmöte.

Det har blivit ett vinnande koncept. Numera är finalen en fullsatt tillställning, prestigen har ökat och för de lite mindre lagen är det en chans att ta sig ut i Europa.

Det svartrosa publikhavet när Palermo föll mot Inter, när Hamsik avgjorde mot Juventus för två år sedan och Lazios derbyseger över Roma ifjol är alla goda minnen från de senaste finalerna.

Kvällens final mellan Fiorentina och Napoli har alla förutsättningar att bli en cupfest och en thriller.

Vikten av att vinna är ändå ganska stor trots att båda lagen redan är klara för Europa-spel eftersom båda lagen törstar efter en titel och gärna vill avsluta säsongen på ett positivt sätt.

Annons

Att kliva in med sommaren med en trofé ska inte underskattas. Ifjol fick det effekt för hela Romas sommar. Förlusten mot Lazio i finalen var droppen som fick att rinna över den bägare som fyllts upp under den svaga ligasäsongen. Roma ansattes hårt av supportrarna ända in i augusti.

För Lazio var det tvärtom, man gick på semester med en stark känsla av medvind. Sedan förändrades situationerna rejält med Garcias inträde och Petkovics kräftgång, men det är en annan historia.

Ikväll vill Fiorentina och Napoli få känna på segerns sötma, de behöver den där positiva skjutsen in i sommarens hetta.

Låt spektaklet börja!

Publicerad 2014-05-03 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto