Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sju ska bort

Lorenzo Medici

Igår släppte Cesare Prandelli sin 30-mannatrupp till VM som sedermera ska bantas ner till 23 spelare. Sju ska bort.

Men redan nu försvann några spelare som man kanske trodde skulle få plats i den stora truppen.

Alberto Giladino
Kanske den mest överraskande petningen. Personligen tyckte jag det var rätt. Gilardino har haft en hyfsad säsong i Genoa, men jag menar att han inte riktigt håller internationellt längre. Det är bättre att ge de unga spelarna chansen.

Domenico Criscito
Criscitio kom aldrig med till EM-truppen 2012 då han oskyldigt misstänktes vara inblandad i spelskandalen. Nu två år senare hamnar han utanför igen. Naturligtvis tungt för vänsterbacken. Criscito var visserligen inte speciellt bra i de landskamper han deltog i under året, men Italien har få vettiga lösningar på vänstersidan.

Annons

Prandelli valde Pasqual  istället och även De Sciglio kan kliva över till vänster. Kanske borde Criscito fått chansen, men jag tror ändå inte att valet kommer påverka Italiens chanser i VM speciellt mycket. Inte minst om Prandelli gör som jag vill och sätter Chiellini på vänsterbacken, med De Sciglio eller Pasqual som alternativ.

Målvakter:
Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Mattia Perin.

Här är det redan klart. Buffon och Sirigu och Perin åker till VM. Mirante är reserv på hemmaplan.

Mittbackar:
Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Andrea Ranocchia, Gabriel Paletta

Jag hoppas att Prandelli väljer att spela Chiellini till vänster i en fyrbackslinje. Trots det lär han åka med som mittback på papperet. Barzagli och Bonucci är säkra på sina platser. Därför står det mellan Paletta och Ranocchia.

Annons

Personligen skulle jag välja Ranocchia då jag tror han passar bättre i internationella sammanhang och då Paletta är något långsam. Men jag misstänker att Palettas starka säsong och fina match mot Spanien har betydelse för uttagningen.

Ytterbackar:
Ignazio Abate, Christian Maggio, Mattia De Sciglio, Manuel Pasqual, Matteo Darmian.

Italien saknar bra högerbackar. Maggio har haft en dålig säsong och har svårt att spela i en fyrbackslinje och inte heller Abate har varit särskilt vass i år. Darmian har däremot haft en mycket positiv säsong och kanske kan han bli truppens överraskning. Personligen skulle jag ta honom istället för Maggio.

De Sciglio är främst högerback, men kan även användas som vänsterback och hans flexibilitet borde betyda att han har säker plats i truppen. Prandelli lär vilja ha ytterligare ett alternativ till vänster då han kanske väljer Chiellini som mittback vilket betyder att Pasqual troligen får åka med till Brasilien.

Annons

Mittfältare:
Alberto Aquilani, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Claudio Marchisio, Riccardo Montolivo, Thiago Motta, Marco Parolo, Andrea Pirlo, Romulo, Marco Verratti.

De Rossi, Marchisio, Montolivo, Motta och Pirlo är troligen säkra på sina platser. Det betyder att det bara finns en eller två platser kvar. I slutändan tror jag det kommer stå mellan Candreva och Verratti, eller så får båda åka med om Prandelli tar ut fem anfallare istället för sex.

Anfallare:
Mario Balotelli, Antonio Cassano, Alessio Cerci, Mattia Destro, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Giuseppe Rossi.

Balotelli är given, Cerci måste med, Immobile lär tas ut och jag tror att Insigne har goda chanser. I slutändan tror jag också att Prandelli har svårt att inte ta med Rossi trots att han precis kommit tillbaka från skada. Det skulle betyda att Cassano och Destro missar VM om inte Prandelli väljer sex anfallare.

Annons

Så här tror jag att Prandellis trupp kommer se ut till slut:

Målvakter:
Buffon, Sirigu, Perin
Försvarare: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Paletta, Abate, Maggio, De Sciglio, Pasqual.
Mittfältare: Pirlo, De Rossi, Montolivo, Thiago Motta, Marchisio, Candreva, Verratti.
Anfallare: Balotelli, Cerci, Immobile, Rossi, Insigne.

De sju som i så fall skulle försvinna är alltså:
Mattia Darmian, Andrea Ranocchia, Romulo, Marco Parolo, Alberto Aquilani, Antonio Cassano och Mattia Destro.

Den 2 juni har vi facit.

Publicerad 2014-05-14 10:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto