Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränarkarusellen har börjat snurra

Lorenzo Medici

Tränarkarusellen inför sommaren har redan börjat snurra. Rejält dessutom. Milan letar efter en efterträdare till Seedorf och många klubbar kan komma att byta tränare. Den största dominobrickan är dock Antonio Conte.

Om han skulle välja att lämna Juventus kan de få effekt på övriga klubbar och deras tränare. Inte minst för t ex Fiorentina och Vincenzo Montella.

Atalanta
Stefano Colantuono kommer fortsätta även nästa säsong.

Bologna
Bologna vill göra snabb comeback till Serie A och sägs vilja rekrytera Zdenek Zeman. Ett val som säkerligen skulle locka till sig publik och garantera målfester på Stadio Dall’Ara. Delio Rossi är ett alternativ.

Cagliari
Oklart vem som kommer ta över nästa säsong. Stefano Pioli, Rolando Maran och Eugenio Corini nämns som tänkbara alternativ. Varför inte Gianfranco Zola?

Catania
Vill starta om med en tränare som kan ge dem en ny framtid. Stefano Pioli är säkert ett stort önskemål, men kanske är det dags för en comeback för Andrea Stramacconi?

Annons

Chievo
Vill gärna fortsätta med Eugenio Corini vilket också är en trolig lösning. Avellinos succé-tränare Massimo Rastelli nämns som ett spännande alternativ.

Fiorentina
Mycket hänger nog på Antonio Conte. Om han lämnar Juve misstänker jag att Agnelli och Marotta vänder blickarna mot Vincenzo Montella på en gång. I sådana fall är det mycket möjligt att Fiorentina-tränaren inte kan säga nej.

Blir Conte kvar tror jag även Montella blir kvar. Skulle han däremot lämna för t ex Juve borde kanske Fiorentina försöka snuva Milan på Toscana-födde Spalletti.

Genoa
Gian Piero Gasperini ser ut att fortsätta ett år till.

Inter
Europa-platsen är säkrad och Walter Mazzarri ser ut att bli kvar. Men det är nog inte hundra procent klart ännu. Mazzarri är nog ute efter en kontraktsörlängning och det är inte säkert att Thohir vill ge honom det (han har ett år kvar på kontraktet). De närmsta veckorna blir avgörande. Men det troliga är att Inter fortsätter med Mazzarri, inte minst då det just nu inte verkar finna så många bättre alternativ.

Annons

Juventus
Allt hänger på Antonio Conte och de närmsta mötena med klubbledningen. Båda parter vill nog fortsätta, men om Conte inte får de garantier han vill på transfermarknaden kan han komma att lämna. I så fall tror jag att Juve siktar in sig på Vincenzo Montella.

Lazio
Det surrades om Sinisa Mihajlovic och det skulle naturligtvis vara ett populärt val av president Lotito, men serben ser ut att förlänga med Sampdoria. Det betyder nog att Edy Reja fortsätter ett år till. Murat Yakin ligger dock och lurar i bakgrunden.

Livorno
Vad vore mer perfekt rent nostalgiskt än Cristiano Lucarelli?

Milan
Sommarens viktigaste beslut? Ja, kanske. Milan måste hitta rätt i tränarfrågan för att kunna vända på skutan. Många uppgifter tyder på att man vill ha Luciano Spalletti, men måste då lösa den ekonomiska frågan.

Annons

Dels att komma överens med Zenit (Spalletti står fortfarande under kontrakt med den ryska klubben) och dels om Spallettis löneanspråk. Vi ska inte glömma bort att Milan fortfarande måste betala Seedorf i två år till.

De främsta alternativet till Spalletti tror jag är Roberto Donadoni. Pippo Inzaghi anses nog inte riktigt redo ännu.

Napoli
Rafa Benitez fortsätter till hundra procent.

Palermo
Giuseppe Iachini tog upp laget och får välförtjänt forstatt förtroende även nästa säsong.

Roma
Rudi Garcia fortsätter till hundra procent.

Parma
Om Roberto Donadoni skulle få ett anbud från Milan lär han inte säga nej. Då måste Parma se sig om efter en ny tränare. Vågar man välja Filippo Inzaghi i så fall?

Sampdoria
Sinisa Mihajlovic är på väg att fortsätta med Sampdoria. Annars kanske man spanar in Stefano Pioli.

Annons

Sassuolo
Eusebio De Francesco räddade till slut kvar klubben vilket borde ha stärkt hans chanser att fortsätta även nästa säsong. Stefano Pioli och Domenico Di Carlo nämns som alternativ.

Torino
Giampiero Ventura bli kvar.

Udinese
Det har surrats om att Francesco Guidolin kan komma att sluta efter den här säsongen. I så fall kan man komma att vända sig till Rolando Maran eller Eusebio De Francesco. Vi ska heller inte glömma bort familjen Pozzos kontakter med Giuseppe Sannino och Gianfranco Zola.

Publicerad 2014-05-16 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto