Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cercis tårar tog Parma ut i Europa

Lorenzo Medici

Tårarna ville inte försvinna från Alessio Cercis kinder. Europa League-platsen hade precis gått upp i rök lika snabbt som den dykt upp. Cerci visste att det var hans fel att Torino inte spelar i Europa nästa säsong.

Fotbollen kan vara sådan. Skoningslös.

Hade jag fått välja hade jag delat ut Europa League-biljetter till både Parma och Torino. Men det går inte. Så hur det än hade gått i går så hade det slutat med att ett lag som överträffat förväntningarna den här säsongen skulle missa Europa.

Nu blev det Torino. Det hade lika gärna kunnat vara Parma. Om det inte vore för den där straffmissen som Cerci förmodligen aldrig kommer kunna glömma.

För Torino var nog detta inget nytt. Få klubbar är så otursförföljda som Toro.

Parma tar välförtjänta steg ut i Europa nästa säsong. Till skillnad från Torino som levt mycket på Cerci och Immobiles individuella skicklighet har Parma byggt sin styrka kring lagbygget. I det bygget har man gett utrymme för Antonio Cassanos genialitet.

Annons

Jag hoppas att Parma kan rida vidare på den våg man själva satt fart på och jag jag hoppas verkligen att Cerci orkar lägga straffmissen bakom sig lagom till VM. För Italien behöver honom. Jag tror nog att Cerci behöver Italien också.

Tårar som kanske aldrig kommer glömmas, men som kommer att torkas.

***
Juventus seger och Romas förlust innebar att det till slut skiljde 17 poäng lagen emellan. Med tanke på Romas enormt positiva säsong så säger det rätt mycket om Juves poängrekord-säsong.

Tycket det var fint att den sista seger-matchen för säsongen var signerad Andrea Pirlo. Det kändes rätt på något sätt och vis.

***
Är Napoli säkra på att Duvan Zapata inte håller på att klä sig i vice-Higuain-kostymen trots allt?

***
Antonio Di Natale. Antonio Di Natale. Antonio Di Natale.

***
No Mastour. No Party.

***

Annons
Cambiasso. Samuel. Milito. Legender. Vi ska inte glömma bort dem i skuggan av Zanetti.
Publicerad 2014-05-19 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto