Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens floppar & genombrott

Lorenzo Medici

Säsongens genombrott

1. Ciro Immobile (Torino)
Immobile gjorde trots sin uppenbara talang bara fem mål för Genoa för drygt ett år sedan. Hans utveckling den här säsongen har varit enorm. Han vann skytteligan och var nära att skjuta Torino ut i Europa och honom själv troligen till Brasilien. Hans succé-säsong har väckt både Dortmunds och Atletico Madrids intresse.

2. Juan Iturbe (Verona)
Värvades lite som en chansning från Porto. Iturbe har alltid varit en stor talang, men hade svårt att slå sig in i Portos startelva. I Verona blev han Luca Tonis perfekte följeslagare med sin dribblingsförmåga och enorma snabbhet.

Nu förväntas Verona köpa loss honom från Porto för att sedan sälja honom vidare till en storklubb. Roma?

Annons

3. Simone Scuffet (Udinese)
Nästan från ingenstans dök en 17-årig målvakt upp och tog en ordinarie plats i Udinese. Inte nog med det, han imponerade oerhört med sin pondus och säkerhet. Det här var säsongen då Buffons riktiga efterträdare presenterade sig.

4. Domenico Berardi (Sassuolo)
En av Italiens största talanger som i sin första säsong i den högsta serien gjort hela 16 mål. Ett fantastiskt facit. Ägs till hälften av Juventus och lär nog få chansen där så småningom.

5. Keita Baldé Diao (Lazio)
Hans snabbhet blev till slut för viktig för Lazio för att undvaras. Fem mål och fem assists på 24 framträdanden i den ljusblå tröjan är en bra start till vad som verkar bli en fin karriär . Lazios största framtidsstjärna.

Säsongens floppar:

1. Alessandro Matri (Milan/Fiorentina)
Att Milan värvade Matri för rätt dyra pengar är en gåta. Inte minst då Milan behövde förstärka mer i andra lagdelar. Affären blev en katastrof. Matri gjorde ingen glad och lånades ut till Fiorentina där han efter en vass start försvann och blev till slut ännu sämre än någonsin. Nu kommer Milan få svårt att ens få hälften vad man betalade för.

Annons

2. Felipe Anderson (Lazio)
Kom med stora förväntningar i somras, men var alldeles för okonkret, ojämn och meningslös i sina insatser. Fiasko.

3. Ishak Belfodil (Inter)
Nästan alla var tveksamma till att Belfodil skulle vara tillräckligt bra för att ta en plats i Inter förutom Inters klubbledning. Belfodil hade inte bara svårt att ta en plats i den blåsvarta tröjan utan även sedan i Livorno dit han blev utlånad i januari.

4. Keisuke Honda (Milan)
Meningen var att han skulle ge Milan ett lyft när han anlände i vintras, istället var han nästan alltid en vandrande zombie på plan, svår att hitta rätt position till och lämnade aldrig något avtryck. Milan säljer kanske visserligen fler tröjor i Japan numera, men sportsligt fick man i stort sett ingenting.

5. Josip Ilicic (Fiorentina)
Glimrade till ibland, men var oftast blek, irriterande och underpresterande. Alla de pengar som Fiorentina la på slovenen känns bortkastade.

Annons
Publicerad 2014-05-23 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto