Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens lag i Serie A

Lorenzo Medici

Mattia Perin (Genoa)
Buffon i all ära, men denne 21-åring har haft ett helt annat försvar framför sig och ändå varit sensationellt bra hela säsongen. Perin förtjänar att få åka med till Brasilien.

Mehdi Benatia (Roma)
Har varit en försvarsgigant i år. Alltid ett steg före sina motståndare, alltid på rätt plats och har visat vägen med sin spelförståelse och uppoffrande spelstil. Har dessutom gjort fem mål.

Många undrade varför Roma betalade så mycket pengar för marockanen i somras. Nu vet vi varför.

Leandro Castan (Roma)
Lite i skuggan av Benatia har faktiskt Castan inte varit mycket sämre. Med sina glidtacklingar och stora pondus har han blivit en garanti i Roma de här säsongen.

Giorgio Chiellini (Juventus)
Juve får ut så mycket nytta av Chiellinis kämpaglöd och småluriga försvarsspel. Levererat i år igen.

Annons

Alessio Cerci (Torino)
Cerci har haft en fantatsisk säsong,  Snabbare än vinden har han firat triumfer med både mål och assists. Prandelli måste se till att utnyttja hans kvalitéer i sommar.

Paul Pogba (Juventus)
Förra säsongen slog han igenom. Den här säsongen blev han helt ordinarie och en oersättelig pjäs på Juve smittfält. Har dynamik och skicklighet så det räcker och blir över. Komplett spelare som alla Europas storklubbar är ute efter.

Borja Valero (Fiorentina)
Fiorentinas spel föds i mångt och mycket ur Valeros fötter vilket naturligtvis är en positiv sak. Har briljerat hela säsongen med sin rörlighet och med sina kvicka fötter.

Mittfältsmotor och lirare i ett.

Juan Cuadrado (Fiorentina)
En del kanske vill göra gällande att colombianen var bättre förra säsongen. Sant eller inte så har Cuadrado trasat sönder motstådarförsvaren med jämna mellanrum även den här säsongen med sin snabbhet och oförutsägbara dribblingsskicklighet.

Annons

Har dessutom gjort dubbelt så många mål som ifjol och nästan lika många assist.

Carlos Tevez (Juventus)
Blev den där toppspelaren Juve saknade så mycket. Med sin kraft och balans har han ofta varit den stora skillnaden för Juve när det gäller. Målskytt, framspelare och target-player. Apache har varit en stor succé i Serie A.

Ciro Immobile (Torino)
Årets målkung nummer ett i Serie A den här säsongen. Har förmågan att göra mål på många sätt och agerar instinktivt när det vankas målchans. Hans fantastiska säsong var nära att ta Torino ut i Europa och ser ut att ta honom själv till Brasilien.

Gervinho (Roma)
Jag var mycket tveksam till värvningen av Gervinho innan säsongen. Jag kunde inte haft mer fel. Tränare Garcia visste vad han gjorde. Utan ivorianens förmåga att dyrka upp försvaren med sin enorma speed hade Roma aldrig haft så stora framgångar som han haft.

Annons

Nio mål och tolv assist i sin första Serie A-säsong är ett mycket bra facit.

Publicerad 2014-05-24 08:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto