Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercato 2014/15 - Inter, Fiorentina

Lorenzo Medici

INTER

Legenderna Zanetti, Samuel, Milito och Cambiasso försvinner i sommar och därmed går en stor era i graven. Nu börjar den svåra vägen att bygga ett nytt lag.

Man har några bra grundstenar i Kovacic, Hernanes, Palacio och Icardi men man behöver fylla på med spelare med kvalité under sommaren. Kanske bör även Mazzarri börja blicka på en fyrbackslinje.

Fyra spelare att värva:

Luiz Gustavo
Mazzarris önskevärvning som skulle ge Inter ett stort lyft i det defensiva spelet på mitten. Brassen är taktiskt skicklig och en mycket allround mittfältare, men är en eventuell värvning möjlig ekonomiskt?

Valon Behrami

Annons
En spelare som Mazzarri känner till och uppskattar mycket. Schweizaren har inte varit ordinarie under våren i Napoli och kan vara på väg bort. Lär vara en spelare som Mazzarri vill värva.

Erik Lamela
Misslyckats i Tottenham och kanske skulle en återkomst till Serie A och Inter vara en bra idé för att han åter ska hitta formen. Mazzarri ska vara positiv till en värvning av Lamela och Inter var redan i januari ute efter argentinaren. Ett problem kan vara att Tottenham får en ny tränare som kanske vill behålla Lamela.

Mayke
Jag skulle önska att Inter uppgraderade högerkanten. Unge brassen Mayke är en spelare som hanterar båda riktningarna bra och är löpstark.

Redan klar:
Nemanja Vidic

Spelare att undvika:

Christian Maggio
En spelare som Mazzarri säkert skulle vilja ha till nästa säsong. Men Maggios kurva pekar neråt och jag har svårt att se att den skulle börja peka uppåt igen. Dessutom börjar han bli till åren.

Annons

Fernando Torres
Det finns en del som talar för att Inter kommer kunna värva Torres. I så fall troligen på lån med köprätt. Jag är dock tveksam till en eventuell värvning av spanjoren. Torres är inte den han varit och skulle anlända med stora förväntningar som riskerar att inte kunna uppfyllas.

John Obi Mikel
Mikel är en spelartyp som Inter lär söka efter i sommar, men han kan komma att kosta mer än vad han är värd. Det finns bättre och billigare alternativ.

Spelare att sälja:

Riccardo Alvarez
I och med att Kovacic börjat blomma ut finns det ingen plats för Ricky. Kanske finns det någon klubb i England eller Spanien som är beredda att lägga upp lite slantar för argentinaren.

Fredy Guarin
Det finns en risk att Inter har tröttnat på colombianen. Hans ojämnhet och karaktär är inte pålitlig och Inter behöver garantier nästa säsong. Är också en av få spelare som man kan få hyfsat betalt för. Gör han ett bra VM kan priset stiga.

Annons

Tänkbar uppställning:
Handanovic, Mayke, Ranocchia, Vidic, Juan Jesus; Behrami, Luiz Gustavo, Hernanes, Kovacic, Lamela, Palacio (Icardi).

FIORENTINA

Först och främst måste Fiorentina se till att Rossi och Gomez håller sig undan skador. Inte förrän då kan Montella bygga vidare på de han redan lagt grunden till. Cuadrado kan bli för svår att behålla, men ger i så fall samtidigt en fin slant till nyförvärv (Udinese har dock halva delägarskapet).

Försvaret behöver minst en stark pjäs till, framåt kanske man bör hitta en vassare back-up till Rossi och Gomez och även till mittfältet behövs det lite nytt blod.

Fyra spelare att värva:

Davide Astori
Skulle passa bra i Fiorentina både spelmässigt och ekonomiskt. Astori är redo för ett större lag.

Sime Vrsaljko
Fiorentina sägs vara ute efter kroaten och han skulle kunna ge högerkanten ett lyft.

Annons

Giacomo Bonaventura
Känslan är att Bonaventura lämnar Atalanta i sommar för en större klubb. En flytt till Fiorentina skulle vara ett rätt steg i hans karriär. Han skulle passa i Montellas spelsystem.

Tonny Vilhena
Den unge holländaren är en liten mini-Edgar Davids och skulle vara en smart värvning av Viola både för nästa säsong och för framtiden. Skulle ge Fiorentinas mittfält mer dynamik.

Spelare att undvika:

Alejandro Gomez
Den före detta Catania-anfallaren har tidigare varit på gång till Fiorentina och kanske dyker hans namn upp igen i sommar. Jag hoppas inte det då jag inte ser honom som tillräckligt bra att förstärka Violas offensiv.

Spelare att sälja:

Josip Ilicic
Det är möjligt att Ilicic borde få en chans till nästa säsong och att han då kan komma upp i en högre och jämnare nivå. Men frågan är om inte hans spelstil är den den är. Det vill säga, bra på det svåra sakerna och sämre på de enkla sakerna. Kanske är det bättre att försöka sälja honom i sommar.

Annons

Tänkbar uppställning:
Neto, Astori, Rodriguez, Savic; Vrsaljko, Vilhena, Borja Valero, Bonaventura, Pasqual, Rossi, Gomez.

Publicerad 2014-05-26 09:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto