Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercato 2014-15 - Milan, Roma

Lorenzo Medici

MILAN

Här finns det massor att åtgärda. Dels måste man först och främst välja rätt tränare att bygga framtiden kring och dels så måste man förstärka på rätt positioner. Offensivt har Milan det ändå rätt hyfsat ställt, inte minst med tanke på att El Shaarawy är tillbaka (Milan bör inte sälja honom) och att man kanske köper loss Adel Taarabt. Det skulle kunna räcka med en klassvärvning framåt för att saker och ting ska bli mycket bättre.

Milans största problem är i försvaret. Oavsett om man köper loss Adel Rami så är Mexes, Zapata och Bonera inga spelare att bygga ett lag kring. En mittfältsförstärkning kan också komma att behövas.

Annons

Fyra spelare att köpa:

Alessio Cerci
Skulle bilda sylvass italiensk trio med El Shaarawy och Balotelli. Kanske kan Milan ge några spelare emellan för att få ner priset. Cerci skulle ge Milan ett enormt lyft framåt.

Doria
Milan måste sluta värva äldre mittbackar utan framtid. Det är dags att hitta framtidens stjärnor. Doria skulle vara ett mycket bra val. Brassen har stark fysik, är bra i luftrummet och är brytsäker.

Pedro Obiang
Kanske inte det världsnamn som Milan skulle behöva på mitten, men med tanke på det ekonomiska läget kan man kanske inte begära mycket mer. Obiang är dock en taktiskt skicklig mittfältare som trots en medioker säsong i Sampdoria har stora kvalitéer. Här skulle Milan också kunna utnyttja en del av de spelare som man vill bli av med. Pazzini och Saponara skulle säkert kunna intressera Sampdoria.

Annons

Davide Santon
Santon är uttalad Milan-supporter och skulle säkert ha svårt att tacka nej till ett eventuellt anbud från “I rossoneri”. Kanske kan man övertyga Newcastle om att ta emot Kevin Constant i utbyte.

Värvning att undvika:

Alex
Brassen skulle säkert ge Milan rutin och styrka, men för mig är det fel strategi att återigen värva en billig äldre mittback. Milan måste våga bygga nytt och inte falla i samma fällor som tidigare.

Spelare att sälja:

Alessandro Matri
Det var ett jättemisstag att betala dyra pengar för Matri. Nu står man där och kommer knappt kunna få ut hälften för honom. Om Allegri hamnar i Tottenham kanske det kan vara räddningen.

Giampaolo Pazzini
Är inte den han varit och behöver speltid. Något jag har svårt att se att han får i Milan. Kan komma att användas som delbetalning i någon värvning.

Annons

Robinho
Att han ännu inte är såld är ett mysterium.

Phillipe Mexes.
Att han ännu inte är såld är ett mysterium.

Ignazio Abate
Abates utveckling har stått relativt still under några år och har förmodligen nått sitt “tak”. Om man lyckas sälja Abate för en hyfsad summa och värva Santon istället har Milan gjort en bra affär.

Readan klar:
Michael Agazzi

Tänkbar uppställning:
Agazzi, Santon, Doria, Zapata, De Sciglio; Obiang, De Jong, Montolivo, Cerci, Balotelli, El Shaarawy.

ROMA

Roma är klara för Champions League och lär förstärka med tanke på det. Medan man vill spetsa till laget med vassa värvningar måste man samtidigt hålla undan för alla de som jagar deras stjärnor som  Strootman, Benatia och Pjanic. Klarar man det? Eller måste man offra någon?

Fyra spelare att värva:

Sandro
Egentligen är Tottenhams Paulinho min drömvärvning till Roma men då han verkar vara nära Chelsea kanske Roma får titta på Spurs andra brasse, Sandro.

Annons

Den starke mittfältaren skulle kunna vara en bra lösning med sin styrka och taktiska skicklighet.

Filipe Luis
Jag gillar Dodo och tycker att Roma ska fortsätta att satsa på honom, men indikationerna från italiensk media säger att Rom-klubben vill förstärka på vänstersidan. Jag är extremt förtjust i Atleticos vänsterback och har väldigt svårt att förstå att han inte fick en plats i Brasiliens VM-trupp. Lär kanske kosta en del, men skulle bli en vass förstärkning.

Jackson Martinez
Skulle kunna bli den stora sommar-presenten för Roma i sommar. Colombianen är atletisk, och målfarlig och skulle ge Roma välbehövlig klass när det vankas tuffa matcher i Champions League.

Juan Iturbe
Roma sägs ju ha kommit muntligt överens med Verona redan i januari, men argentinarens säsong har gett eko till övriga storklubbar i Europa och inte minst Real Madrid. Om priset är hyggligt är det en perfekt värvning för Garcia som gärna vill ha snabbhet i offensiven. Ersätter Ljajic?

Annons

Värvning att undvika:

Salomon Kalou
Garcia är säkert frestad att göra en “Gervinho”, dvs att värva en spelare han redan haft och som han tror på. Jag är dock tveksam om Kalou kan bli en ny Gervinho.

Spelare att sälja:

Adem Ljajic
Jag älskar Ljajics talang och skulle nog egentligen vilja att han stannade. Men vad det verkar är han inte högst upp i Garcias hierarki och då Roma troligen behöver sälja någon spelare för att få in pengar är han att föredra framför t ex Benatia eller Strootman.

Tänkbar uppställning:
De Sanctis, Maicon, Benatia, Castan, Filipe Luis, Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Martinez, Totti (Iturbe).

 

Publicerad 2014-05-29 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto