Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercato 2014-15 - Juventus, Napoli

Lorenzo Medici

JUVENTUS

Juventus måste försöka hitta snabba, kreativa offensiva spelare till nästa säsong. Ofta var Tevez för ensam med de attributen den här säsongen. Kanske vill man även hitta en vänsterytter som kan spela i en fyrbackslinje och en spelare som både kan användas som mittfältare eller i ett tremanna-anfall. Sedan är den stora frågan:

Behåller man både Vidal och Pogba?

Fyra spelare att värva:

Aleksandar Kolarov
Om Conte funderar på att kliva över till en fyrbackslinje så skulle Kolarov vara en mycket bra lösning.

Alexis Sanchez
Chilenaren har haft en stark säsong i Barcelona, men kan komma att offras då Luis Enrique tar över. För Juve skulle det vara perfekt att spetsa anfallet med mer snabbhet och oförutsägbarhet som Sanchez kan ge. En värvning som troligen skulle göra Juve vassare i Europa-spelet.

Nani
Sägs vara klar för Juventus och även om jag inte är övertygad att det är en smart idé att värva portugisen kan han vara värd chansningen. För om Conte får igång honom i gammal fin form kan han komma göra succé.

Annons

Roberto Pereyra
Är en extremt flexibel spelare som både kan användas på mittfältet eller längre fram i ett tremanna-anfall. Sådant är mycket värt för en tränare att ha i bagaget. Sägs vara nära Juve.

Värvning att undvika:

Senad Lulic
Lulic är en mycket bra spelare när han är i form, men är han verkligen någon uppgradering gentemot stabile Asamoah? Tveksamt.

Spelare att sälja:

Mirko Vucinic
Lär försvinna i sommar. Frågan är mycket pengar man kan få? Kanske man mjölka ur lite pengar från Monaco eller något ryskt lag.

Fabio Quagliarella
Fick väldigt lite speltid och kommer med största sannolikhet lämna Juventus. 40-50 miljoner kronor är nog rimligt att få in.

Tänkbar uppställning:
Buffon, Kolarov, Chiellini, Barzagli, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Vidal, Tevez, Llorente, Sanchez.

NAPOLI

Benitez lär få fortsätta att skapa det lag han vill i sommar. Närmast väntar nog en eller två mittfältsvärvningar, två mittbackar och kanske en vice-Higuain istället för Zapata. Personligen tycker jag också att man måste hitta en högerback istället för Maggio som kan konkurrera med Henrique.

Annons

Fyra spelare att värva:

Javier Mascherano
Är säkerligen Benitez förstaval till mittfältet. Den spanske tränaren har stor respekt för Mascherano och vice-versa. Jag tror det är en fullt möjlig värvning.

Maxime Gonalons
Min känsla är att Rafa och Napoli inte nöjer sig med bara Mascherano, utan vill förstärka med ytterligare en mittfältare för att stärka upp mitten. Napoli var mycket nära att värva Gonalons redan i januari och lära göra nya försök i sommar.

Ezequiel Garay
Benitez egna små favoriter som t ex Agger, Skrtel och Vermaelen är alla spelare som ryktats vara på väg till Napoli. Jag skulle gå all-in på Garay. Argentinaren är på toppen av sin karriär, är tuff och bra i luftrummet. Tillsammans med Albiol skulle de bilda ett mycket bra mittbackspar. Garay är den spelare som Napoli letar efter till försvaret.

Annons

Federico Marchetti
Napoli kan få svårt att köpa loss Reina och kanske borde de rikta blickarna mot Lazios Marchetti som jag anser fortfarande är en mycket bra målvakt trots en dålig säsong.

Värvning att undvika:

Alberto Gilardino
En tänkbar Vice-Higuain. Men är det en mycket bättre lösning än att behålla Zapata? Nej.

Spelare att sälja:

Blerim Dzemaili
Schweizaren är definitivt på väg bort från Napoli. Kanske man kan hitta en klubb som är beredda att lägga upp 50-60 miljoner kronor. Napoli får hoppas på ett starkt VM från Dzemailis sida.

Juan Zuniga
Missade i stort sett hela säsongen på grund av skada. En spelare som kan få det att klinga till i kassan, inte minst om han startar för Colombia i sommar.

Valon Behrami
Ytterligare en mittfältare som lär få lämna. Verkar inte ha de attribut som Benitez söker hos en mittfältare och t ex Inter är säkert intresserat av att värva Behrami.

Annons

Tänkbar uppställning:
Marchetti, Ghoulam, Garay, Albiol, Henrique; Gonalons, Mascherano, Insigne, Mertens, Callejon; Higuain.

Publicerad 2014-05-31 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto