Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

A vision from God

Lorenzo Medici

“Ricko” och “Franciskus” är i normala fall inte speciellt intresserade av fotboll. De visste inte ens vem Neymar var innan VM började. De ser nog på sin höjd, tre, fyra matcher per år. Under VM är det annorlunda.

Nu spenderar de timmar med att ta reda på fakta, statistik och det senaste kring matcherna. Att vara med i ett internt VM-tips kräver sin energi, Inte minst om man som “Ricko” och “Franciskus, ligger i den absoluta toppen.

Jag ligger betydligt längre ner. Närmare bestämt på plats 67 av 120. Inte speciellt bra. Inför England-Uruguay hade jag bestämt mig för Englands-seger.

Att Sterling och Sturridge är för snabba för Uruguays backlinje. 2-1 kanske. Eller kanske chansa med 3-2 för att bli mer ensam om det rätta matchresultatet.

Men i bilen upp till Hälsingland händer något.

Plötsligt ser jag ju det framför mig. Jag har tippat fel. England kommer inte alls att vinna. Uruguay kommer att vinna med 2-1. Jag får panik.

Annons

Det är bara en timme kvar till avspark och jag sitter i en bil och kan inte ändra mitt tips. Jag ber min fru stanna bilen så att jag kan springa in på en restaurang för att försöka koppla upp mig.

Ingen lycka. Paniken sprider sig ännu mer.

Har man fått “A vision from god” måste man fanimig ändra sitt tips. Jag börjar ge upp, när min fru säger: varför kopplar du inte upp dig via din telefon?  Självklart.

England har mer ungdomlig entusiasm, lite mer fart i sitt spel. Men de saknar framför allt en sak. Äkta spets. Sturridge, Sterling och Rooney har alla hyfsade spetskvalitéer. Men inte äkta spets.

Det har Uruguay.

Luis Suarez gör sin första match sedan knäoperationen. Det syns tydligt att det dallrar något kilo för mycket under den tighta ljusblåa tröjan och hans löpsteg är inte riktigt som det ska vara.

Annons

Det spelar ingen roll. En Suarez på åttio procent har mer spets än hela det engelska laget tillsammans.

Först nickar han elegant in Cavanis millimeterpassning och sedan när det behövdes som mest så klev han fram och dundrade in 2-1 med bara fem minuter kvar. Suarez har gjort Garrincha Stadium till sitt kungarike.

Suarez är skillnaden mellan fiasko och succé.

Väl framme i Hälsingland har jag, “Ricko”, Franciskus”, Soma och “Troppan” suttit klistrade framför TV:n. Jag var den enda som hade 2-1 till Uruguay.  Jag var den enda som hade fått fotbolls-gudarnas tecken.

Eller så var det bara vetskapen om att Suarez skulle starta matchen.

***

Matchbetyg:

COLOMBIA-ELFENBENSKUSTEN 2-1
1-0 Rodriguez 1-1 Gervinho 2-1 Quintero

Colombia:
Ospina 6, Zuniga 6, Zapata 6, Yepes 7, Armero 6, Cuadrado 7,5, Aguilar 6, Sanchez 6,5, Rodriguez 8, Guiterrez 6, Ibarbo 5,5

Annons
(Avb: Quintero 7, Meija, Arias 5,5,)

Elfenbenskusten:
Barry 5,5, Aurier 6,5 Zokora 5,5, Bamba 6, Boka 5,5, Serey Dié 5, Y.Touré 6,5, Tioté 6, Gervinho 7, Bony 5, Gradel 5,
(Avb: Kalou 5,5, Drogba 6, Bolly i.b)

ENGLAND-URUGUAY 1-2
0-1 Suarez 1-1 Rooney 1-2 Suarez

England:
Hart 5,5, Johnson 6,5, Cahill 5,5, Jagielka 5, Baines 6, Gerrard 5, Henderson 5, Sterling 5,5, Rooney 6,5 Sturridge 6,5 Welbeck 5,5.
(Avb: Barkley 5,5, Lallana i.b, Lambert i.b)

Uruguay:
Muslera 7, Caceres 6, Gimenez 6,5, Godin 6,5, A.Pereira 6, Arevalo 6,5, Gonzalez 6, Lodeiro 5,5, C. Rodriguez 6,5, Cavani 7, Suarez 8,5
(Avb: Stuani 6, Fucile i.b Coates i.b)

JAPAN-GREKLAND 0-0

Japan:
Kawashima 6,5, Uchida 7, Konno 6, Yoshida 6, Nagatomo 6,5, Hasebe 5,5, Yamaguchi 5,5, Honda 6, Okubo 6, Osako 6, Okazaki 5.
(Avb; Endo 6, Kagawa 6,5)

Grekland:

Annons
Karnezis 6,5, Holebas 6,5 Sokratis 6,5, Manolas 7, Torosidis 6, Kone 6,5, Maniatis 6, Katsouranis 4, Fetfasidis 5,5, Mitroglu 5,5, Samaras 6.
(Avb: Gekas 5,5, Karagounis 6,5, Salpingidis i.b)
Publicerad 2014-06-20 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto