Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världens sämsta Italien, världens bästa Frankrike

Lorenzo Medici

Italien spelade som om de hade ätit hallucinogena svampar. De spelade slow-motion fotboll kryddat med ett fjuttigt passningsspel.

Balotelli missade chanser, mittfältet var fast i kvicksand, anfallet bjöd på offside-fyrverkeri och försvaret var virrigt fastän Costa Rica sällan attackerade med mer än två, tre man.

Prandelli försökte förändra först med Cassano, sedan med Insigne och till slut även med Cerci. Men de var lika bedrövliga som alla andra.

Det vi såg var världens sämsta Italien. I vilket fall den mest bedrövliga Italienska landslagsinstats sedan Cesare Prandelli tog över.

Jag vet inte hur mycket värmen spelade in, men det går liksom inte att bara skylla på den. Det går inte att bara ställa sig i skuggan och använda det som alibi. Den här insatsen var liksom värre än så.

Annons

Nu väntar ödesmatch mot Uruguay och är det någonting vi vet, så är det att vi inte vet vilket Italien som kommer dyka upp.

Vi ska dock inte förringa Costa Ricas insats. De har nu slagit Uruguay och Italien. Detta Costa Rica som var uträknade innan VM är nu klara för åttondelsfinal efter två matcher.

De har försvarat sig suveränt med disciplin och fysik. De har också tagit vara på de chanser de fått. De har fått ut maximalt utifrån deras förutsättningar.

Nuförtiden är de mindre nationerna betydligt bättre än vad vi kanske luras att tro. Blåbärsnationerna blir färre och färre.

Dödens grupp stora giganter heter Costa Rica.

Vem tusan hade trott det?

***

Denna midsommarfredag gick verkligen från den ena extremen till den andra. Från Italiens ökenvandring till Frankrikes fotbolls-karneval.

Världens bästa Frankrike bjöd på en förförisk anfallsfotboll som detroniserade Schweiz till fullo. Det var en fotbolls-massaker.

Annons

Benzema och Giroud fungerar utmärkt tillsammans och mittfältet är både löpstarkt och kreativt. Frankrike har ytterbackar som springer i båda riktningar och mittbackar som blockerar skott på löpande band. Laget känns flexibelt och komplett.

Frankrikes två inledande matcher har gjort att de svävat upp som en ny guldkandidat. Jag har svårt att tro att de ska kunna nå en final, men detta VM har ju inte direkt följt det mönster man trodde.

***

Matchbetyg:

ITALIEN-COSTA RICA 0-1
0-1 Ruiz

Italien:
Buffon 6, Darmian 5,5, Chiellini 4,5, Barzagli 5,5, Abate 4,5, Pirlo 5,5, De Rossi 5, Marchisio 4,5, Motta 4, Candreva 4, Balotelli 4,5.
(Avb: Cassano 4, Insigne 4,5, Cerci 5)

Costa Rica:
Navas 6,5, Gamboa 6,5 Duarte 6,5, Gonzalez 7, Umana 6,5 Diaz 7,5, Ruiz 7, Borges 6,5 Tejeda 6,5, Bolanos 7,5, Campbell 6,5.
(Avb: Cubero 6, Urena i.b, Brenes i.b)

Annons

SCHWEIZ-FRANKRIKE 2-5
0-1 Giroud, 0-2 Matuidi 0-3 Valbuena 0-4 Benzema 0-5 Sissoko 1-5 Dzemaili 2-5 Xhaka

Schweiz:
Benaglio 5,5, Lichtsteiner 5, Von Bergen i,b, Djourou 4,5 Rodriguez 5, Inler 5,5, Xhaka 6, Behrami 4, Mehmedi 4,5, Shaqiri 4,5, Seferovic 5.
(Avb: Senderos 4,5 Drmic 5, Dzemaili 5,5.)

Frankrike:
Lloris 6, Debuchy 6,5 Varane 7,5, Sakho 6,5, Evra 6,5, Matuidi 7,5 Cabaye 7, Sissoko 7, Benzema 8, Giroud 7,5 Valbuena 7.
(Avb: Pogba 7, Koscielny 6, Griezmann i.b)

HONDURAS-ECUADOR 1-2
1-0 Costly 1-1 E. Valencia 1-2 E. Valencia

Honduras:
Valladares 6, Beckeles 5,5, Bernardez 6, Figueroa 5, Izaguirre 5,5, Garcia Boniek 6, Garrido 6, Claros 5,5, Espinoza 6,5, Bengtson 6,5, Costly 7.
(Avb: Martinez 5,5, Garcia 5,5, Chavez i.b)

Ecuador:
Dominguez 6, Paredes 6,5, Guagua 5, Erazo 5,5, Ayovi 6,5 A. Valencia 6,5, Minda 6, Noboa 6, Montero 6, Caicedo 6, E. Valencia 7,5.

Annons
(Avb: Mendez i.b Achillier i.b Gruezo i.b).
Publicerad 2014-06-21 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto