Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kung James och Kejsar Julio

Lorenzo Medici

Julio Cesars tårar sa mer en tusen ord. Han som var otröstlig efter att ha fått skulden för att Brasilien åkte ut mot Holland för fyra år sedan.

Den här gången var det glädjetårar som inte kunde hållas tillbaka ur den brasilianska målvaktens ögon. Han och Brasilien hade precis rymt undan den tusenfaldiga ångest som en eventuell utslagning skulle ha inneburit.

För visst var det nära att Brasilien åkte ut.

Chile var inte bara bra, det var ohyggligt bra. De spelade sitt spel och de skakade hemmanationen. Vidal och Medel var krigare med själ och Alexis Sanchez var en ständig tagg i det brasilianska försvaret.

Hos brassarna hade Neymar lite svårare än tidigare, Oscar var osynlig igen, men Hulk var mer pigg än innan.

Det var jämnt, det var sevärt och det var ohyggligt spännande. Chile var en hårsmån från att avgöra i matchens allra sista sekunder när Pinilla sköt i ribban.

Annons

En hel nation darrade.

Det var så mycket press som vilade på de brasilianska spelarna att man undrar hur de överhuvudtaget kunde kliva fram vid straffsparksavgörandet. Men fram klev de.

Och framför allt klev en 34-årig målvakt från Rio de Janeiro fram. Och fick sin efterlängtade revansch. Var det någon jag unnade att vli matchvinnare igår så var det Julio Cesar.

Chile kan inte annat vara en oerhört stolta över sin insats. De slog Spanien och var så väldigt nära att skaka guldfavoriten Brasilien. Och de gjorde det med en härlig fotboll.

De kan åka hem i vetskapen av att de kan vinna över vilket lag som helst. Brasilien däremot klarade sig undan med hjärtat i halsgropen.

Men drömmen om guld lever vidare.

***

Det är inte Lionel Messi eller Neymar som är VM-kung. Det är James Rodriguez.

Den delikatess han bjöd på mot Uruguay kan man se om och om igen. Sedan slog han till igen. Men den gången var det hela uppbyggnaden av målet som var de vackra.

Annons

Ta bort Luis Suarez från Uruguay och du har ett lag utan större kreativitet. Det är klart att det märktes att han inte var med. Jag trodde nog ändå att Uruguay skulle varit ännu mer aggressivt, ännu mer laddade än vad de var.

Men detta Colombia var helt enkelt mycket bättre och är ett komplett lag som närt en superstjärna under detta VM.

Kung James.

***

Matchbetyg:

BRASILIEN-CHILE 1-1
1-0 David Luiz 1-1 Sanchez

Brasilien:

Julio Cesar 8, Dani Alves 6, Thiago Silva 6,5, David Luiz 6,5 Marcelo 6, Luis Gustavo 6, Fernandinho 5,5, Oscar 5, Neymar 6,5, Hulk 6,5, Fred 5.
(Avb: Jo 5, Ramires 6, Willian 6)

Chile:
Bravo 7,5, Silva 6, Medel 7, Jara 5,5, Isla 6,5, Mena 6,5, Diaz 6,5, Aranguiz 6,5, Vidal 7, Vargas 6, Sanchez 7,5,
(Avb: Pinilla 6,5, Guiterrez 6, Rojas 6)

COLOMBIA-URUGUAY 2-0
1-0 Rodriguez 2-0 Rodriguez

Annons

Colombia:
Ospina 7,5, Zuniga 6,5, Yepes 7,5, Zapata 6,5 Armero 7, Aguilar 7, Sanchez 6,5, Rodriguez 9, Cuadrado 7, Martinez 6,5, Guiterrez 5,5.
(Avb: Meija 6, Guarin i.b, Ramos i.b)

Uruguay:
Muslera 6, M. Pereira 6, Godin 6,5, Gimenez 6, Caceres 6, A. Pereira 6, Arevalo 6,5, C. Rodriguez 6,5, Gonzalez 6, Forlan 5,5 Cavani 6.
(Avb; Ramirez 6, Stuani 6, A. Hernandez 5,5)

Publicerad 2014-06-29 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto