POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hollands straff - ett moment 22

Arjen Robben föll och domaren blåste straff. Holland gick vidare och Mexiko åkte ut. Straffen blev sedan ett hett diskussionsämne. Men hur man än vrider och vänder på det blir det ett moment 22.

Först och främst är det svårt att anklaga domaren för att ha tagit rätt eller fel beslut då vi själva behövde flertalet repriser och ändå tycka olika.

Rafael Marquez såg ut att trampa på Robben, men frågan var hur mycket? Stortån?

Det finns även en, för mig märklig åsikt, att om det finns kontakt så är det straff. Men är det så enkelt? Kontakt i sig kan inte nödvändigtvis betyda straff. Men blir man trampad kan man ju också säga att man blir stoppad, för någonstans måste det vara det viktiga.

Sedan finns det ett problem till. Arjen Robben själv. Få spelare flyger så teatraliskt av att ha blivit trampad på stortån (om han ens blev det). Det är det som upprör och det är mycket det som gör att Robben alltid kommer vara lite av en ful ankunge trots att han är så duktig fotbollsspelare.

Som om det inte var nog så finns det ett problem till. Om du blir trampad och inte förstärker är chansen betydligt mindre att domaren kommer blåsa.

Situationen hamnar i ett moment 22 om och om igen.

På ett sätt var Mexiko förtjänta av att gå vidare och på ett annat sätt inte. Jag tyckte “El Tri” var bättre än Holland i femtio minuter, spelade bättre och skapade mer. De spelade som ett lag.

Holland levde mest på att Robben skulle komma loss och skapa något.

Men Mexiko backade hem för tidigt, blev för bekymrade av att hålla ledningen och det straffade sig. Holland skapade ett större och större tryck. Och Robben kom ju loss till sist.

Och föll.

Nu finns det stor chans att vi kommer ha Brasilien, Colombia, Tyskland och Frankrike på den ena sidan och Holland, Costa Rica, Argentina och Belgien på den andra.

Slutspelsträdet är en liten besvikelse.

***
Det Grekland och Costa Rica inte har i kvalité har de ersatt med disciplin, moral och ett jäkla stort hjärta.

Costa Rica drog det längsta strået till slut och kanske var det rätt med tanke på den straff de skulle haft när Torosidis tog med handen i straffområdet. Och visst kan de tacka Keylor Navas för avancemanget.

Han är VM:s bästa målvakt.

***

Matchbetyg:

HOLLAND-MEXIKO 2-1
0-1 Dos Santos 1-1 Sneijder 2-1 Huntelaar (str)

Holland:
Cillesen 5,5, Verhaegh 5, Vlaar 6, De Vrij 6, Blind 6, Kuyt 6, Wiljnaldum 5,5, De Jong i.b, Sneijder 7, Robben 7, Van Persie 5.
(Avb: Indi Martins 5,5, Depay 6, Huntelaar 6,5)

Mexiko:
Ochoa 6,5 Layun 6, Moreno 6,5, Marquez 5,5, Rodriguez 6, Aguilar 6, Salcido 6, Herrera 6,5, Guardado 6, Peralta 6,5, Dos Santos 7.
(Avb: Reyes 6, Aquino 6, Chicharito 5,5.)

COSTA RICA- GREKLAND 1-1 (6-4 eft straffar)
1-0 Ruiz 1-1 Sokratis

Costa Rica:
Navas 8,5, Gamboa 6, Gonzlaez 6,5, Duarte 5, Umana 7, Diaz 6, Ruiz 7, Borges 6,5, Tejeda 6, Bolanos 6,5, Campbell 6,5.
(Avb: Brenes 6,5, Cubero 6, Acosta 5,5)

Grekland:
Karnezis 6, Torosidis 6,5, Sokratis 7, Manolas 6,5 Holebas 6,5, Karagounis 6,5, Maniatis 5,5, Lazaros 7, Samaris 6, Salpingidis 5,5 Samaras 5,5.
(Avb: Mitroglu 6,5, Gekas 6, Katsouranis 6)

Publicerad 2014-06-30 kl 01:22
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå