Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världens bästa VM

Lorenzo Medici

VM-mönstret fortsatte. De sämre laget på papperet försvarade sig mycket bra och det bättre laget på papperet tog sig vidare med nöd och näppe.

Det var så Brasilien tog sig vidare och det var så Tyskland tog sig vidare. Nu kan även Argentina sälla sig till den skaran.

Schweiz försvarade sig smart, Argentina spelade för långsamt. Di Maria gjorde ett par schyssta finter och Messi hade hundra tillslag. Argentina hade mycket boll men kom sällan någonstans. Så såg det länge ut.

Men precis som tidigare är det mycket svårt att hålla Lionel Messi i koppel en hel match. Ännu svårare är det att göra det 120 minuter. För visst var det återigen argentinas största cirkusartist som låg bakom segern när han ryckte loss och spelade fram till kanske matchens bästa spelare i Angel Di Maria som välförtjänt fick sätta bollen i mål.

Annons

Där trodde man att det var över. Icke sa Nicke. Inte i detta VM. Schweiz hade ett jätteläge att kvittera, men Dzemaili nickade i stolpen. Kanske skulle någon säga att det var Guds stolpe.

Även om argentinas spel inte har fungerat riktigt, även om Brasiliens spel inte har fungerat riktigt och även om tysklands spel inte har fungerat riktigt så har de alla tagit sig vidare.

Detta brukar vara tecken på att man är ett blivande VM-guld lag.

Problemet är att de tre stycken.

***
En match som inte föll i det tidigare mönstret var Belgien-USA. Här var det pang på, klang och jubel attacker och en orgie i missade målchanser (främst från Belgien).

Det var extremt underhållande och Tim Howard höll USA kvar i matchen fastän det inte borde ha gått.

I förlängningen lossnade det dock. Romelu Lukaku som varit usel hittills, hoppade in under mindre press och fick det äntligen att lossna. Han bröt fram och spelade fram till super-De Bruyne som prickade in 1-0. Sedan bytte Lukaku och De Bruyne roller och tvåan kom.

Annons

Där borde USA varit uträknat. Icke sa Nicke.  Inte detta VM.

Blott 19-årige Julian Green (för övrigt den största juvelen i USA:s fina nya unga generation) hoppade in och reducerade. Belgien fick panik medan USA fick nya oanade krafter.

Kvitteringen låg i luften udner de sista minuterna, men det var försent för de vilt kämpande amerikanerna.

Ett Belgien som äntligen fick offensiven att lossna får nu ta sig an Messi i kvarten.

Jag har aldrig upplevt ett VM så fyllt av dramatik, spänning, sanslöst målvaktsspel, skandaler, bra matcher och skrällar. Ack, att detta ska ta slut.

Världens bästa VM.

***

Matchbetyg:

ARGENTINA-SCHWEIZ 1-0
1-0 Di Maria

Argentina:
Romero 5,5, Zabaleta 6, Garay 6,5 Fernandez 6, Rojo 6,5, Mascherano 6, Gago 5,5, Di Maria 7,5 Messi 7, Lavezzi 6, Higuain 5,5.
(Avb: Palacio 6, Biglia i.b)

Annons

Schweiz:
Benaglio 7, Lichtsteiner 5,5, Djourou 7, Schar 6,5, Rodriguez 7, Behrami 7, Inler 6,5,  Shaqiri 6,5 Xhaka 5,5, Mehmedi 6,5, Drmic 5.
(Avb: Seferovic 5,5 Gelson Fernandes 5,5 Dzemaili 5,5)

BELGIEN-USA 2-1
1-0 De Bruyne 2-0 Lukaku 2-1 Green

Belgien:
Courtois 7, Alderwereild 6,5, Van Buyten 6,5, Kompany 6,5, Vertonghen 6,5 Fellaini 6,5 Witsel 6, Hazard 6,5, De Bruyne 7,5, Mertens 6, Origi 6,5
(Avb: Mirallas 7, Lukaku 7 Chadli i.b)

USA:
Howard 8, Johnson 6, Gonzalez 5,5 Besler 6, Beasley 6,5, Zusi 5,5, Cameron 6, Jones 6, Bradley 6,5, Bedoya 6, Dempsey 6,5
(Avb: Yedlin 7, Wondolowski 5, Green 7).

Publicerad 2014-07-02 01:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto