Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Målvakter, Messi och matcherna ikväll

Lorenzo Medici

Diego Maradona är förbannad för att Argentina inte presterat tillräckligt bra fotboll. Han menade att man är för dåliga på att byta tempo under matcherna. Han menade att Lionel Messi är alldeles för ensam. Att fler måste börja leverera.

Han har rätt.

Hittills har Argentina i stort sett varit en enmansshow i Lionel Messi. På gott och ont. Det har ju fungerat. Messi har löst upp knutarna i sista sekund med sin briljans. Men hur länge kommer det fungera? Måste inte fler spelare kliva fram? Eller kan de inte?

För det är ändå slående hur ofta spelare runtom Messi inte riktigt lyfter. Neymar känns vassare i Brasilien än i Barcelona och  David Villa och  Zlatan Ibrahimovic hade svårt vara som bäst i Barcelona med Messi.  Under detta VM har Sergio Aguero och Gonzalo Higuain varit totalt osynliga.

Jag tror egentligen inte att det har med egoism att göra. Messi är inte av naturen en egoistisk spelare. Men han är så fantastiskt bra och har ofta väldigt många tillslag på bollen att hans anfallspartners lätt blir åskådare. De slutar att röra på sig. De väntar på att han ska göra något.

Annons

För mig är det svårt att sätta Messi på samma nivå som just Diego Maradona av den anledningen. Messi gör inte sina medspelare så mycket bättre.

Claudio Caniggia, Jorge Valdano, Careca, Andrea Carnevale och Bruno Giordano är bra exempel på spelare som lyfte tillsammans med Maradona.

Men kanske räcker Messi individuella skicklighet till VM-Guld.

***
Jag måste erkänna att jag aldrig varit särskilt fördjupad när det gäller målvakter. Jag har liksom tyckt att Neuer, Courtois och Buffon är kanske de tre bästa i världen och har bra koll på Serie A:s målvakter, men inte mycket mer än så.

Det här VM:et har ändrat på det. Aldrig har det känts så coolt att vara målvakt. Aldrig har målvakterna varit så bra och haft ett så stort genomslag som i detta VM.

Här är min topp 10 i detta VM:

1. Keylor Navas
2. Guillermo Ochoa

Annons
3. Tim Howard
4. Rasi M’Bohli
5. David Ospina
6. Claudio Bravo
7. Manuel Neuer
8. Julio Cesar
9. Thibaut Courtois
10. Hugo Lloris

Numera kommer jag alltid ha bättre koll på målvakter runtom i alla ligor.

Det är VM:s förtjänst.

***
Ikväll fortsätter vi VM-äventyret. Tyskland mot Frankrike. En match som känns mycket öppen och intressant. Vilka kommer ha bollinnehavet? Vem vinner sina kamper? Muller eller Benzema? Poga eller Kroos? Valbuena eller Özil?  Griezmann eller Schurrle?

Förlängning eller straffar?

Sedan väntar Brasilien mot Colombia. Det kan bli en fantastisk match. Neymar Vs James. Ett Brasilien som haft vissa problem spelmässigt mot ett Colombia som inte har haft några problem spelmässigt.

Men det behöver inte betyda någonting ikväll. Brassarna kanske hittar formen i rätt tidpunkt och Colombia kanske tappar formen i fel tidpunkt.

Annons

Olika spelstilar passar varandra olika. Alla matcher har sin historia.

Ikväll ska den skrivas.

Publicerad 2014-07-04 12:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto