Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mittbackarnas afton

Lorenzo Medici

Matchen startade i ett rasande tempo och med tufft spel. Fortaleza blev ett slagfält. Den första halvleken mellan Brasilien och Colombia blev väldigt underhållande i ljusets hastighet och med mängder av chanser.

Men den präglades också av en domare som hade lagt nivån för lågt (vi ska inte glömma bort FIFA:s ansvar i det hela med deras direktiv om att hålla igen med korten). Han struntade i de gula korten och spelet blev därefter.

I den andra halvleken blåste domare Carballo oftare, spelet blev ryckigare och matchen blev sämre. David Luiz blixtrade in en bredsidekanon från yttre rymden och Brasilien var på väg mot semi.

Men Colombia gav sig inte, reducerade på straff och skapade lite kaos i det brasilianska straffområdet sista tio minuterna.

Vi ska inte glömma i allt domar-rabalder att Brasilien var bättre än Colombia. Att ingen av Cuadrado, Guiterrez, Ibrabo, Guarin eller Sanchez kom upp i tillräckligt hög nivå.

Annons

Det var det bara James Rodriguez som gjorde. Hans VM är rena rama tusen och en natt. En sagofärd mot superstatus.

Det var stort att se David Luiz och Dani Alves hylla honom efter matchen.

Men efteråt handlade det mesta om Neymar. Zunigas relativt vårdslösa tackling i ryggen betyder (inte ens ett gult kort) att Brasiliens största stjärna nu missar resten av VM.

Jag kan tänka mig att Brasilien nu antingen knyter näven och vinner i Neymars namn eller så har de fått en bra anledning att skylla en eventuell utslagning på.

Och visst öppnade det upp dörren ytterligare för Messi och Argentina.

***
Frankrike kändes nöjda, som om de inte riktigt trodde på att de skulle kunna vända mot Tyskland. Kanske var de det också. Inget bråk, en kvartsfinal och hopp inför EM på hemmaplan 2016. Det räckte nog bra så.

Tyskland hade hela tiden bra kontroll på matchen och tillät Frankrike aldrig riktigt skapa farliga chanser.

Annons

Förmodligen exakt så som Löw ville att de skulle spela.

***
Målskyttar igår:
Mats Hummels, Thiago Silva, David Luiz och James.

Det var helt klart mittbackarnas afton.

Publicerad 2014-07-05 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto