Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Der totale zuzammenbruch 08.07.14

Lorenzo Medici

Det hade redan varit ett relativt ding-ding världsmästerskap. Bitande spelare, Costa Ricas skräll, Spaniens, Italiens och Englands tidiga uttåg. Massor av mål, fantastiska målvakter, överraskande och galna matcher.

Men det här slog allt.

Det vi fick se var nog den största kollapsen i modern fotbollshistoria. Folk kan försöka att bryta ner de individuella insatserna i bitar, men du kommer inte hitta sanningen där.

Brasilien kollapsade som en enhet.

Även om det är svårt att förklara kan jag tänka mig att Brasilien klev in oerhört taggade, övertygade om att vinna och när de fick ett tidigt baklängesmål började allt falla samman.

De brasilianska spelarna började agera på egna bevåg, chansa och lämna den kollektiva planen. De började spela med bara hjärta och helt utan hjärna.

När sedan det kliniska tyska maskineriet fortsatte att straffa Brasilien med att göra två och tre mål hamnade nog brassarna i chock.

Annons

I chock över vad som höll på att hända. Vetskapen om hur mycket detta VM betyder för folket och rent politiskt, kom över dem. Pressen blev för hård och kollapsen var total.

Det går säkert att poängtera att de hade behövt Thiago Silva och Neymar, men det är inte en tillräcklig ursäkt för att kvällen förvandlades till ett gult inferno.

Pressen och trycket blev till slut en enda djup avgrund som de gulklädda sjönk ner i utan fallskärmar.

Den här förlusten kommer nog aldrig att försvinna hos de brasilianska spelarna. Den kommer att förfölja dem.

Vad detta VM får för efterspel för Brasilien som land och som fotbollsnation vet vi inte riktigt ännu, men vidderna kan bli väldigt stora.

Vi ska dock inte heller glömma bort tyskarna suveräna insats. De var skoningslöst skickliga i sitt sätt att hantera matchen och på det sätt de tog vara på Brasiliens harakiri. Löws mannar spelade som en vacker symfoniorkester.

Annons

Nu är frågan om de kan förvandla euforin till att hantera finalen som en helt ny match.

Är det några som kan det är det nog Tyskland.

***

Matchbetyg:

TYSKLAND-BRASILIEN 7-1
1-0 Muller 0-2 Klose, 0-3 Kroos 0-4 Kroos 0-5 Khedira 0-6 Schurrle 0-7 Schurrle 1-7 Oscar

Tyskland:
Neuer 7,5, Lahm 7,5, Hummels 7, Boateng 6,5, Höwedes 6,5, Kroos 8,5, Schweinsteiger 7, Khedira 8, Özil 7, Muller 7,5, Klose 7.
(Avb: Schurrle 7,5, Mertesacker 6,5 Draxler i.b)

Brasilien:
Julio Cesar 5, Marcelo 3, Dante 3, David Luiz 3, Maicon 3, Luis Gustavo 4, Fernandinho 3, Hulk 3, Oscar 4, Bernard 3,5, Fred 3.
(Avb: Ramires 4, Paulinho 3,5 Willian 5).

Betygskala:
3= Fullständig katastrof
4=Usel
5=Dålig
6=Godkänd
7=Mycket bra
8=Sensationell
9=Fullständigt lysande
10= En match för decenniet

Publicerad 2014-07-09 01:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto