Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya tuffa, elaka Inter

Lorenzo Medici

Om en bil ska kunna rulla bra kräver det alla delar fungerar som de ska. Så är det även i ett fotbollslag. För att få ut det mesta av ett lag behövs det att alla komponenter är på topp.

Kanske har Inter nu åtgärdat en del av mekanismen som tidigare hackat. Det är åtminstone en slutsats lätt att dra utifrån den transfersommar som Inter gjort.

Marco Branca är nämligen inte kvar i klubben.

Den här sommaren har sportdirektör Piero Ausilio fått dra det stora lasset och han har gjort det bra. Han har lyckats att ge Walter Mazzarri det lag han önskar.

Inter har plockat in Nemanja Vidic på fri transfer och lyckats värva både Pablo Osvaldo och Yann M`Vila på lån. Båda Osvaldo och M’Vila är mycket osäkra kort vilket gör det smart i att låna dem för att sedan köpa loss dem när de verkligen vet om de levererat eller inte.

Annons

Sedan hittade man vad som verkar vara en perfekt ersättare till Esteban Cambiasso i Gary Medel. Chilenaren kan spela både som mittback och som mittfältare och är nog exakt vad Mazzarri behöver för att tuffa till laget.

Med en central linje med Ranocchia, Vidic, Juan Jesus, Medel och M’Vila har man potentiellt sett en urstark defensiv ryggrad att lita till. Precis som Mazzarri vill. Det känns som om det kommer bli svårt att göra mål på Inter.

Ett tuffare och elakare Inter.

Däremot finns det farhågor från min sida att det kommer saknas viss kreativitet framåt och att Mazzarri fortfarande är en offensivt sett för feg tränare.

Kanske blir ansvaret för stort på Kovacic och Hernanes då de är relativt ensamma om de attributen och frågan är om Mazzarris spelidé klarar sig bra utan det eller om han underskattat värdet av ha fler intuitiva och dribblingsskickliga spelare.

Annons

Det har pratas om att president Erick Thohir kanske kommer slå till med ett stort namn innan mercaton stänger. Det tisslas och tasslas om Jovetic, Lavezzi eller Cerci.

Jag är inte så säker på det. Jag undrar om inte det mest troliga är att det blir Rolando och Jonathan Biabiany som anländer innan gong-gongen ljuder. Piero Ausilio är på god väg att ge Walter Mazzarri ge det lag han vill ha.

Nu är det upp till honom att visa att han kan styra den blåsvarta bilen till en topp tre-placering.

Publicerad 2014-08-15 08:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto