Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Låt stormen komma

Lorenzo Medici

Även om den Gudafderliknande Napoli-presidenten, Aurelio De Laurentiis, har nämnt drömmar om en scudetto, har en stor del av Napoli-supportrarna gnällt över uteblivna förstärkningar den här sommaren.

Kanske ser de samma sak som jag ser. Den uppenbara saknaden av en Mascherano-typ på mittfältet som kan härska på mittfältet med sin defensiva skicklighet.

Valon Behrami var bara en halv sådan spelare. Medan schweizaren var en fantastisk bollvinnare saknade han den rätta passningsskickligheten. Nu är han såld till Hamburg.

Med Gökhan Inler är det lite tvärtom. Han har stor repertoar i passningsspelet men saknar rätt tuffhet i den defensiva delen. Jorginho är en mix av allt och ingenting.

Nu hoppas Napoli och Rafa Benitez att Jonathan de Guzman och Marouane Fellaini ska bli de där nyförvärven som ska fylla rollerna de behöver på mitten.

Jag är inte helt säker på att de är rätt spelare att ge Napoli det där lilla extra att nå drömmen om en scudetto.

Men De Laurentiis, Benitez och Napoli har andra saker att tänka på för tillfället. Alla Guzmans och Fellainis kan vänta.

Viktigare saker står på spel. En framtid i Champions League är inga småsaker. Det handlar om pengar, exponering och marknadsföring. Saker som en plats i Champions Leagues gruppspel kan garantera om de lyckas slå ut Atletico Bilbao.

Annons

Napoli möter ett starkt spanskt lag, redo att avslöja Britos svagheter, redo att hålla sitt fort på San Paolo. Muniains och Susaetas livlighet är ett garanterat hot och unge stabile Aymeric Laporte är säkerligen redo att stångas med Gonzalo Higuain.

Ikväll kommer San Paolo att förvandlas till den kokande gryta som den alltid gör när kvällen erövrat dagen. Marek Hamsik kommer ha trimmat sin tuppkam, fullt redo att blixtra in i det baskiska försvaret, Lorenzo Insigne kommer ha fyllt sin bensin till max och en ännu inte helt hundraprocentig Gonzalo Higuain kommer törsta efter mål.

Så medan Napoli behöver nya spelare till mittfältet måste de först förvandla gnället till ett rytande som hörs ända bort till Biscayabukten.

Låt stormen komma.

Publicerad 2014-08-19 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto