Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milosevic kan bli nionde svensk i Serie A

Lorenzo Medici

Även om det varit förhållandevis tyst i italiensk media kring Alexander Milosevic och hans eventuella övergång till Genoa, kan han alltså enligt Fotbollskanalens källor, bli nionde svensk i Serie A.

Genoa har sagts jaga mittbackar hela sommaren. Det har snackats om t ex Diego Lugano, Hugo Campagnaro, Matias Silvestre och Facundo Roncaglia. Ingen av dem har ännu anlänt. Kanske blir det nu istället en svensk mittback från AIK som landar i Ligurien.

Jag tror svensken skulle passa bra in i Serie A, hans spelstil och attityd känns mycket lämpade för spelet i Italien. Men hur skulle hans framtid i Genoa se ut? Kommer han i så fall att få speltid? Eller kommer han att lånas ut?

Om Genoa värvar Milosevic tror jag inte att de nöjer sig med det. Genoa är ute efter en mittback som kan gå rakt in i startelvan (Roncaglia?) och jag har svårt att tro att de räknar med att Milosevic är den spelaren.

Annons

Det behöver inte betyda att han kommer lånas ut. Jag kan tänka mig att de ser honom som en truppspelare som ska successivt ska spelas in i laget.

Tränare Gasperini använder sig både av en fyrbackslinje eller trebackslinje utefter spelarmaterialet. Den här sommaren har han använt sig av en trebackslinje. Något som alltså talar för att Genoa ska behålla Milosevic.

Vilka är då Milosevics konkurrenter?

Nicolas Burdisso
Rutinerad och hårdför mittbacksgeneral. Given i startelvan, men är något skadebenägen på ålderns höst.

Sebastian De Maio
Överraskade ifjol och gjorde mycket bra ifrån sig. Lär starta även i år.

Armando Izzo
Ny 22-årig mittback från från Avellino. En spelare som Milosevic nog direkt konkurrerar med.

Giovanni Marchese
En spelare som skolats om från ytterback till mittback. I dagsläget är han en av tre backar i startelvan.

Annons

Claudio Terzi
Ryktas vara på väg in från Palermo i utbyte mot Daniele Portanova. Terzi är en rutinerad och nickstark spelare, men långt ifrån någon stjärna.
__

Det kanske inte ser jättelätt ut att ta sig in startelvan för svensken, men eftersom Gasperini troligen kommer spela med en trebackslinje lär han vilja ha fem-sex mittbackar i truppen.

Detta skulle kunna vara en trolig hierarki: Burdisso, De Maio, Terzi, Marchese, Izzo, Milosevic.

Jag tror alltså att Milosevic skulle starta som sjätte mittback då Izzo varit med under försäsongen och de andra har så pass stor rutin av Serie A.

Men jag tror även att han har mycket goda chanser att passera både Izzo och Marchese under säsongen vilket skulle betyda att han kan komma att få chansen så småningom.

Om Genoa värvar Terzi och t ex Facundo Roncaglia kan det dock bli tuffare att få speltid. I Italien ligger alltid en utlåning och lurar bakom hörnet för en ung spelare.

Annons

Jag hoppas att Alexander Milosevic slipper det och blir nionde svensk i Serie A.

***
Övriga svenska i Serie A:

Albin Ekdal (Cagliari)
Är mycket sannolikt en spelare för startelvan under nye tränaren Zdenek Zeman.

Sebastian Eriksson (Cagliari)
Den skadedrabbade mittfältaren är fortfarande på skadelistan och har missat försäsongen. Långt ifrån en plats i startelvan i dagsläget.

Robin Quaison (Palermo)
Har kallats för “Sveriges Xavi” i italiensk media och även om den jämförelsen känns något överdriven är Quaison inte så långt ifrån en plats i startelvan som många först kanske trodde.

Svensken stod bland annat för en förnämlig framspelning till ett av Palermos mål i träningsmatchen mot Al Khor. En fördel för Robin är att han har lite andra kvalitéer än de givna startspelarna Rigoni och Barreto.

På lördag ska Palermo möta Modena i Italienska cupen, då kan vi få en fingervisning vart Quaison står i hierarkin.

Annons

Pontus Jansson (Torino)
Har tuff konkurrens, men då tränare Ventura använder sig av en trebackslinje kommer nog Jansson få sina chanser under säsongens gång.

Alexander Farnerud (Torino)
Är fortfarande inte spelklar efter sin korsbandsskada.

Melker Hallberg (Udinese)
I träningsmatchen mellan Udinese och deras Primavera-lag var Hallberg med i ungdomslaget. Primavera-laget förlorade med 7-2, men Hallberg hann med att bjuda på en fin frispark som räddades till ut till hörna.

Möjligen var det dock en fingervisning om vart Hallberg står någonstans. Det är troligt att han främst kommer spela matcher med Primavera-laget. Det är heller inte helt uteslutet att han lånas ut innan transferfönstret stänger.

Joakim Olausson (Atalanta)
Har varit med under försäsongen och fått en del speltid. Står dock en bra bit ifrån en plats i startelvan och jag skulle gissa att han lånas ut till Serie B för att få rutin.

Annons

Valmir Berisha (Roma)
Är rätt långt ifrån att konkurerra med Totti och grabbarna på allvar. En utlåning är nog att vänta och det har bland annat talats om Panathinaikos.

Publicerad 2014-08-20 13:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto