Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett Milan utan Balotelli

Lorenzo Medici

Häromdagen skrev jag att Milan måste vara mer kreativa på transfermarknaden. Hitta på något. För att bara stå paralyserade med den trupp man har tror jag inte duger.

Förr var Milan hyfsat vassa på att leta upp talanger innan de exploderade. Spelare som Thiago Silva och Pato hämtades från Brasilien och slog igenom hos de rödsvarta.

Nu när den verksamheten verkar lagts åt sidan av någon anledning krävs det andra sorters lösningar på transfermarknaden.

Som att sälja någon av sina bästa spelare för att få loss pengar till andra nyförvärv.

Med mindre en två veckor kvar innan transferfönstret stänger har Mino Raiola vaknat till liv. En försäljning av Mario Balotelli är i görningen.

Alla tidigare förnekelser från Liverpools sida är plötsligt inte lika högljudda. Brendan Rogers gillar Balotelli och behöver en anfallare.

Annons

Rapporterna säger att Liverpool vill låna den italienska anfallaren med köprätt, medan Milan vill ha cash på en gång.

Anledningarna är enkla. Liverpool vet ju inte vilken Balotelli de får och Milan behöver pengar nu för att förstärka laget innan säsongen börjar.

Om Balotelli bestämmer sig för att gå hundra procent, strula mindre och sluta söka frisparkar hela tiden, kan han utan problem göra 25 mål i Premier League.

Problemet är det som alltid varit hans problem. Att vi inte vet om han kommer gå för hundra procent, strula mindre och sluta söka frisparkar.

Milan kan inte vänta längre och behöver pengar. Om Liverpool lägger upp 20-25 miljoner euro tror jag det blir en affär. Vi ska heller inte räkna bort Arsenal som troligen också letar efter en efter en anfallare.

Frågan är då hur Milan bygger vidare utan Balotelli. Det logiska vore ju att värva en annan striker med ungefär samma egenskaper. Jag är inte så säker på det.

Annons

Gazzetta dello Sport menar att Milan kommer gå all-in på Adrien Rabiot om man säljer Balotelli. Jag menar i så fall att det är en alldeles förträfflig idé.

Milan och italienska lag generellt, behöver fler unga moderna spelartyper i sina trupper. Utländska spelare som kan göra skillnad och inte spelare som meningslöst fyller ut truppen som t ex Michael Essien och Sulley Muntari.

Rabiot är en exceptionell talang. En mittfältare som kan ta olika roller på planen, han klarar t ex att ta en trequartista-roll lika bra som att spela längre ner i planen centralt.

Ett köp av Rabiot skulle inte förhindra ett köp av Alessio Cerci. Förutom eventuella pengar för Balotelli finns nog ca 10 miljoner euro tänkta för nyförvärv.

Galliani och Torinos president Umberto Cairo har fört diskussioner och för fortfarande diskussioner. Torino ville ha Bryan Cristante som delbetalning, något Milan ska ha vägrat.

Annons

Men det finns säkerligen fler Milan-talanger som Torino kan tänkas acceptera för att få ner priset på Cerci.

Om Milan värvar Cerci och Rabiot känns det som om det fattas något längst fram. En striker, en målskytt.

Jag gissar att Filippo Inzaghi tror på Giampaolo Pazzini. Att han resonerar att har han bara bra spelare runt omkring sig och får bra bollar att jobba på kan han fungera. Men det räcker troligen inte.

Det är sannolikt att Milan därför kommer försöka hitta en billigare lösning för att komplettera Pazzini med.

Balotelli är fortfarande inte såld och varken Cerci eller Rabiot är köpta. Men bollen är i rullning.

Vi har ju trots allt klivit in i det så kallade “Fase Galliani”.

***

Övrigt från andra lag:

ROMA

Mehdi Benatia har inte accepterat Romas förslag till kontraktsförlängning. Anledningen är nog enkel. Han vill till Bayern Munchen.

Annons

I så fall blir han inte lätt att ersätta. Alternativen Marko Basa och Vlad Chiriches övertygar inte på mig, medan Matija Nastasic skulle vara en mycket mer lämplig lösning.

Mattia Destro fortsätter att göra mål på försäsongen, men ryktas hela tiden vara på väg till Premier League. Först Tottenham och nu Chelsea.

Enligt engelsk media ska Chelsea har erbjudit ett lån av Fernando Torres och ca 20 miljoner euro för Destro.

Mellan Torres och Destro är mitt val enkelt. Destro är yngre, formstarkare och kan Serie A bättre. Men om Roma tror att de kan få loss en bättre spelare för pengarna kan de komma att slå till. Jag tror fortfarande att Roma är intresserade av t ex Stevan Jovetic.

Men kanske borde detta stora intresse för Destro få dem att förstå att de sitter på en guldklimp?

INTER

Inter hade inga problem att vinna bortamatchen mot isländska Stjärnan. Försvaret såg säker ut och Dodo var riktigt bra på sin kant.

Annons

Många ifrågasatte den värvningen när den gjordes. För mig har Dodo alltid varit en förnämlig spelare med fart och teknik.

Och eftersom han under Mazzarri oftast lär spela som ytter i ett femmanna-mittfält kommer hans offensiv mer till sin gagn och hans brister i defensiven inte blir lika tydliga.

NAPOLI

Inte nog med att Napoli bara fick 1-1 hemma mot Bilbao, nu har man nog ytterligare ett problem att handskas med, nämligen “The Insigne situation”.

Lorenzo Insigne gjorde en usel första halvlek mot Bilbao, blev utbytt och utbuad av sina egna supportrar. Det är inte första gången det händer.

För en spelare som är född i Neapel och fostrad i klubben är det naturligtvis extra hårt. Det känns som om Insigne inte klarar av pressen från alla förväntningar.

Givetvis har det satt igång rykten om att han ska lämna Napoli. Han fru twittrade t ex  “Non lo meritate a Napoli”. Ungefär att “Napolis fans förtjänar inte Insigne”.

Annons

Jag har svårt att tänka mig att man skulle göra sig av med honom i detta skede av transferfönstret, men man vet aldrig.

Personligen tror jag Fiorentina och Montella skulle vara alldeles perfekt för honom.

I övrigt är Jonathan De Guzman klar, medan man självklart tvekar kring Marouane Fellaini då han skadad sig.

JUVENTUS

Arturo Vidal är inte salu. Det menar i vilket fall sportdirektör Giuseppe Marotta. Jag tror honom. Jag tror dock inte att han inte varit det hela sommaren. Hade t ex United eller någon annan klubb kommit upp med ett erbjudande runt 50 miljoner eller mer hade man nog tänkas sålt.

Men med så lite tid kvar av mercaton så tror jag faktiskt att han blir kvar. Förutom någon liten förstärkning till försvaret misstänker jag att Juventus transferfönster mer eller mindre är stängt.

Igår spelade Juventus en familjär träningsmatch mot yngre förmågor. Det saknas inte talanger i Juventus. Mina tre favoriter är:

Annons

Luca Clemenza
Har oerhört läcker teknik och vass speluppfattning. “Il Biondo” har potentielaen att bli en sevärdhet på Juventus Stadium inom några år.

Federico Mattiello
Har stark fysik, bra bollkontroll och har ett bra skott. Kan spela på flera olika positioner. Kan komma att lånas ut till Serie B.

Vajebah Sakor
Vajebah Sakor är en norsk ungdomslandslagsman med liberiska rötter och är en dynamisk mittfältare med ett bra skott. Ett komplett mittfältspaket.

LAZIO
Lazio har gjort klart med San Lorenzos mittback Santiago Gentiletti. En hygglig mittback men känns inte som den spelaren som går in och lyfter Lazios försvar till stora höjder.

Återstår att se om de tänker värva ytterligare en mittback eller om de nöjer sig så.

FIORENTINA

Både Fernando (Sjaktar Dontesk) och Benjamin Stambouli (Montpellier) är ypperliga lösningar för Fiorentinas mittfält. Anländer båda har “Viola” uppgraderat den lagdelen rejält.

Annons
Publicerad 2014-08-21 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto