Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Upp till bevis, Serie A

Lorenzo Medici

Det är en viktig vecka för Serie A och italiensk fotboll. Många av toppklubbarna i Serie A står inför viktiga vägskäl som kan dem åt olika håll.

Skillnaden mellan toppnamnen eller andrahandsalternativen är enligt mig stor.

ROMA
Roma är på väg att sälja Mehdi Benatia till Bayern Munchen. Kanske är det oundvikligt då marockanen verkar inställd på att lämna för Bundesliga.

Benatia är ingen spelare man ersätter hur som helst. Hur Roma än gör är det svårt att tro att de kan hitta en värdig ersättare.

Men av de namn som nämns tycker jag att det finns fallgropar att undvika. Jag tycker t ex inte att Marko Basa & Vlad Chiriches riktigt når upp till den nivån som Roma behöver ha i mittförsvaret.

Om man däremot värvar Kostas Manolas eller Matija Nastasic tror jag att förlusten av Benatia kommer märkas mindre. Manolas är en komplett mittbacks-typ som kan bli oerhört bra. Även Nastasic har stor framtid till mötes och har även lite Serie A-rutin i bagaget.

Annons

Även Mattia Destro kan vara på väg att lämna Roma. Jag misstänker att sportdirektör Walter Sabatini och tränare Rudi Garcia överväger alternativ som skulle kunna höja nivån på anfallet. Annars kommer de behålla Destro.

Nu senast ska Milan ha hört sig för kring Destro och kanske har Roma, Jackson Martinez, i tankarna som Destros ersättare.

INTER
Inter måste sälja Fredy Guarin och/eller Ricky Alvarez för att få loss pengar till ett sista nyförvärv. Skulle man lägga pengarna på Jonathan Biabiany blir man inte mycket bättre. Fransmannen är en hygglig spelare vars snabbhet är ett vapen. Men vill man verkligen vara med och slåss om en plats till Champions League tror jag det krävs ett vassare alternativ.

Om Milan ger upp Alessio Cerci kanske Inter dyker upp som en tänkbar köpare. Jag misstänker dock att Mazzarri helst skulle vilja ha Lavezzi. Argentinaren skulle göra Inters offensiva lagdel både bättre och taktiskt mer flexibel.

Annons

MILAN
Även om man troligen fortfarande vill värva Alessio Cerci lär man först fokusera på att hitta en ersättare till Mario Balotelli.

Dessutom visade helgens träningsmatcher mot Sassuolo och Juventus att spelare som El Shaarawy, Menez och Honda har mycket att ge. Spelare som verkligen skulle lyfta Milan som t ex Jackson Martinez och Radamel Falcao ser ut att bli för dyra, vilket styr Milan mot osäkrare kort.

Mattia Destro skulle vara en bra andrahandslösning medan jag inte tycker att Fernando Torres, Alvaro Negredo eller Roberto Soldado känns som några bra lösningar.

Det är typexempel på kortsiktiga och slarviga värvningar man tidigare gjort. Milan har mycket viktiga beslut att den sista veckan.

NAPOLI
Jag har alltid sagt att Napoli måste hitta mittfältare som verkligen kan göra Napoli bättre. Jonathan De Guzman är en bra spelare, men inte riktigt den spelare som gör Napoli till ett scudetto-lag.

Annons

Det gör inte Lucas Leiva heller. Drömvärvningen är naturligtvis Sami Khedira, men hans höga lön gör nog en övergång om inte omöjlig så väldigt svår.

En medelväg skulle kunna vara Tottenhams mittfältare Sandro. Brassen har haft en skadedrabbad karriär vilket gör hans status osäker, men skadefri och i form är han en dynamisk och mycket stark mittfältsgigant. Han skulle kunna vara rätt spelare för Benitez.

JUVENTUS
Juventus och Allegri letar efter en anfallare som kan kan höja nivån, inte någon truppspelare. Därför är jag tveksam till Lukas Podolski. Jag tror helt enkelt inte att han är tillräckligt bra för att förbättra Juves anfall.

Det skulle däremot Xherdan Shaqiri kunna göra. Även om schweizaren kan vara något omständlig och irriterande med sin vana att driva boll för länge, är han en spelare som kan göra skillnad med sin fina kombination av balans och teknik.

Annons

Radamel Falcao skulle givetvis vara en drömvärvning, men jag har svårt att se att han lämnar Monaco i detta fönster.

***

Drömscenariot sista veckan:

Milan värvar Alessio Cerci och Mattia Destro.

Roma värvar Jackson Martinez och Kostas Manolas.

Inter värvar Ezequiel Lavezzi.

Juventus värvar Radamel Falcao eller Xherdan Shaqiri.

Napoli värvar Sami Khedira eller Sandro.

Mardrömsscenariot:

Milan värvar Fernando Torres och Goran Pandev.

Roma värvar Marko Basa, Vlad Chiriches och Roberto Soldado.

Inter värvar Jonathan Biabiany.

Juventus värvar Lukas Podolski.

Napoli värvar Lucas Leiva.

De italienska klubbarna och Serie A har en viktig vecka framför sig. Antingen gräver den sig ännu djupare ner i sin svacka eller så tar den med ett par vassa och rätta nyförvärv ett steg närmare till förbättring.

Upp till bevis, Serie A.

Annons
Publicerad 2014-08-25 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto