Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Scudetto-favoriterna imponerade i premiären

Lorenzo Medici

En ny säsong trädde i kraft igår, en säsong med nya förväntningar, nya mål och nya matcher. Men den nya säsongen innehöll också mycket av det gamla. De två största scudetto-kandidaterna, Roma och Juventus klev in i Serie A-ringen först och båda imponerade.

Juventus dominerade mot Chievo och borde ha vunnit med mer än 1-0. Vidal var sitt vanliga krigar-hjärta, Pogbas bläckfiskben glänste och Lichtsteiner löpte och gnällde som vanligt i massor.

Men en del saker var även nya. Som Kingsley Comans mogna spel och snabbhet. Han såg pigg och vass ut. Jag gillade att Allegri vågade ge honom chansen.

Att Claudio Marchisio spelade i Pirlo-rollen var snarare nygammalt, men jag gillar den varianten. Det man inte får i passningsprecision (speciellt på de längre bollarna) så går spelet lite fortare med Marchisio.

Juventus borde gjort fler mål mot ett grått Chievo. Men som helhet såg Allegris Juve bra ut.

Annons

Den Toscana-födde tränaren brukar ha svårt i premiärer. Igår bröt han den trenden.

***
Roma hade på papperet en svårare motståndare än Juventus. Men Fiorentina stod inte riktigt att känna igen. Dels för att Cuadrado (avstängd) och Rossi (skadad) saknades. Men också för att Montella hade plockat ut ett något märkligt lag. Jag hade svårt att förstå varför Vargas och Brillante gick före Ilicic och Aquilani.

Och att spela bra på försäsongen är något helt annat än att kliva in på Olympiastadion i Rom i en premiär. Den fick den inte alltför briljante Joshua Brillante känna på när hans juniormässiga felpassning ledde till Nainggolans 1-0-mål.

Ett mål Roma hade förtjänat. De dominerade stort i en timme. De låg taktiskt rätt, de spelade med skickligt passningsspel och spelet var stundtals en stor njutning att skåda.

Annons

I försvaret spelade Manolas och Astori som om de varit i klubben i fyra år snarare än fyra dagar respektive en månad. Det talar för något jag skrev häromdagen. Nämligen att förlusten av Benatia inte behöver bli för stor eftersom en hel del handlar om Garcias sätt att ställa upp laget och taktiken.

Roma och Juventus besvarade alla eventuella frågetecken på bästa sätt. Att de kommer göra om scudetton nästa maj känns verkligen inte otänkbart.

Idag är det upp till övriga konkurrenter att visa vad de kan.

Publicerad 2014-08-31 10:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto