Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

El Shaarawy kickstartade igång Pippos karriär

Lorenzo Medici

Mario Balotelli befann sig i England och Fernando Torres satt på läktaren. På plan ställde Milan upp med ett lag baserat på “gratisvärvningar”. Men också en skadefri och hungrig Stephan El Shaarawy.

Kanske mår han trots allt bra av att Balotelli inte längre är kvar i laget. Eller så var han bara så himla spelsugen. För visst var det “Il Faraone” som visade vägen mot Lazio. Det var han som kickstartade igång Pippos karriär som tränare.

Det var hans galopp på vänsterkanten och framspelning som ledde fram till Keisuke Hondas mål, det var hans outröttliga jobb och accelerationer som skapade oro i Lazios försvar.

En spelare hade hittat tillbaka.

Och egentligen finns det ingen bättre än just El Shaarawy som symboliserar Milans nystart.

Men Milan har många spelare som är sugna på revansch, på att visa att de är bättre än vad folk tror. Keisuke Honda och Jeremy Menez är t ex två av dem och båda var bra igår.

Annons

Bakom SES, var det annars främst Nigel De Jongs enorma slit och Cristian Zapatas skickliga försvarsspel som imponerade.

Lazio var en liten besvikelse. Candreva och Keita kom aldrig riktigt loss, Klose var osynlig och De Vrij var trög.

När det gäller holländaren bekräftade gårdagen mina farhågor. De Vrij är en bra spelare (något överskattad efter VM dock), men är nog beroende av en bra kollega bredvid sig, eller ett annat försvarsmässigt taktiskt upplägg. Hans långsamhet måste skyddas. Lorik Cana är inte den spelaren. Lazio har nog helt enkelt inte värvat den spelaren.

Nu tror jag nog att De Vrij och Lazio kan komma igen, de har trots allt ett bra lag på papperet och var inte på något sätt utspelade igår, men det krävs en uppryckning.

Nej, det här var Milans och Filippo Inzaghis kväll. En viktig seger då så mycket osäkerhet och ifrågasättande har kretsat kring laget.

Annons

Men medan media kommer trummar på och överdriva triumfen mot Lazio, ska de ska nog akta sig för att låta segern lura dem. Att vara ett lag för topp tre kommer krävas bättre spel och koncentration en hel säsong.

Men en bra början är alltid viktigt.

***
Inters transfersommar har ingett lite hopp och framför allt gett Walter Mazzarri det lag han vill ha. I förra veckan lekte man med isländska Stjärnan och allt verkade lovande.

Men så kom söndagen och allt var precis som ifjol. Som om Mazzarris handbroms fortfarande begränsar laget. De saknas flyt i det offensiva spelet.

Kovacics fina spel mot Stjärnan kändes som en illusion, Icardi var både ensam och dålig, Dodo slog aldrig några inlägg och Hernanes har svårt att leva upp till den dyra prislappen.

Försvarsmässigt gjorde båda lagen bra match och domare Dover en dålig match. Men sammantaget var det ingen vidare tillställning.

Annons

Om det inte blir bättre kommer Mazzarri ställas till svars relativt fort.

Med all rätt.

**
Det syntes att nerverna låg utanför Napoli-spelarna. De var stressade och lättirriterade.

Jose Callejons (förbannad över att ha blivit utbytt igår) ledningsmål hämtades upp av ett fint nickmål av duktige Maurico Pinilla och därefter var det mycket Genoa i en fartfylld och underhållande match.

Men den sista kvarten var det mest Napoli som ville vinna. De pressade, Perin stoppade, men de pressade ännu mer.

Och i matchens sista skälvande sekunder dök nyförvärvet Jonathan De Guzman och frälste sitt Napoli.

Det kan ha varit ett mål som förändrade hela Napolis säsong.

***
Zeman och lärjungen De Francesco delade broderligt på poängen, men den förväntade målfesten uteblev.

Simone Zaza firade sin landslagsuttagning med ett supermål.

Annons

***
Nya spelare kommer och går, men Antonio Di Natale består. Två nya mål igår. Känns som om han skulle kunna fortsätta på det här sättet i tio år till.

Positivt för Udinese var även Luis Muriels fina insats. Om han lyckas nå sin potential den här säsongen kommer Udinese jaga Europa-platser.

***
Att förlora mot Cesena i bortapremiär är egentligen inget konstigt. Men jag är orolig för Parma. Cassano är en tickande bomb, Biabiany och Amauri är på väg bort och Belfodil var dålig igår.

Sportdirektör Pietro Leonardi måste göra något innan kl 23.00.

Stämingen på Dino Manuzzi var annars sådär härlig som man kunde förvänta sig. Om de bara kunde ta bort det där konstgräset.

***
Om Palermo ska hänga kvar i den högsta serien, håller det inte att tappa en 1-0-ledning med en man mer i en hel halvlek.

I övrig var det en fröjd att se Pablo Dybala. Det kan vara hans säsong.

Annons

**
Claudio Lotito tror att han kan värva sig bort från protesterna. Det kan han inte. Lazio-supportrarna fortsatte och de kommer fortsätta.

Även Aurelio De Laurentiis kan komma att få det svettigt den här säsongen.

**
Varför är det alltid något störande landslagsuppehåll när allt väl satt igång? När väntan äntligen var över, så tvingas man vänta ….igen.

Men, jag ska inte klaga.

En ny säsong har ändå omfamnat oss.

Publicerad 2014-09-01 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto