Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det sämsta italienska transferfönstret på över trettio år

Lorenzo Medici

Det sämsta italienska transferfönster på över trettio år är till ända. Ja, så illa var det. Jag har inte varit med om att så lite kvalité har anlänt under en sommar till Serie A.

Och de där transfersomrarna för mer än trettio år sedan kan ju nästan inte räknas då de italienska lagen inte fick värva utländska spelare.

Men det är en spegling över den italienska fotbollens status. Hela sommaren har det snackats om Fellaini, Lavezzi, Shaqiri, Cerci, Jackson Martinez, Chicharito, Rabiot, Doria och Stambouli. Ingen kom.

Kanske är även de italienska journalisterna inte vana med den nya världsordningen i fotbollsvärlden. Kanske trodde de och hoppades de för mycket.

Men samtidigt fanns garanterat kontakter mellan italienska klubbar och ovan nämnda spelare. Försök att värva dem har säkerligen gjorts. Problemet är att det som italienska klubbar erbjuder idag oftast inte fullt pris. Utan lån med köprätt. Och då oftast inte ens obligatorisk köprätt. Vilket får spelare, agenter och klubbar att vända sig någon annanstans.

Annons

Givetvis innebär utebliva affärer ytterligare en orsak till att Serie A kommer tappa. Vi har kanske ännu inte sett botten av dekadensen.

Pengarna finns utan tvekan i Premier League. Idag kan Hull göra det som Torino kunde för tjugofem år sedan. För faktum är att som helhet är ingen annan liga i närheten. I Spanien är det nästan uteslutande Barcelona, Real Madrid, Atletico och Valencia som får pengarna att rulla och i Frankrike är det bara PSG, Monaco och i viss mån Marseille som spenderar.

Bundesliga spenderar nästan lika mycket som hälften av Serie A-klubbarna gör.

Det var även tråkigt att höra att Atalanta försökt pressa svenske Joakim Olausson till att förlänga med klubben innan han skulle lånas ut. Annars skulle han frysas ut. Det gick han inte med på och det gjorde han rätt i.

För ett par år sedan gjorde Atalanta på exakt samma vis med annan spelare. Han vägrade precis som Olausson gjorde och fick ta den långa vägen tillbaka från de lägre serierna. Idag spelar Simone Zaza för Sassuolo och är nybliven landslagsman. Vi får hoppas att Olausson gör samma resa.

Annons

Men det ska sägas att allt var inte så illa under sommarens transferfönster. En hel del listiga och spännande affärer gjordes och t ex Roma gjorde en rätt bra mercato.

Dessutom lyckades Juventus behålla både Vidal och Pogba och Cuadrado är kvar i Fiorentina.

Imorgon kommer mina omdömen till alla Serie A-lagens transfersommar.

Publicerad 2014-09-03 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto