Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Flygande start för Contes Italien

Lorenzo Medici

Cesare Prandellis Italien spelade i sina bästa stunder en sevärd fotboll inriktat på bollinnehav. Till viss del inspirerad av Spaniens sätt att spela fotboll.

Nu är det nya tider, Spanien har problem och Italien har en ny förbundskapten.

Antonio Contes Italien visade sig vara rätt annorlunda på en gång. Mer energi, större fokus på kantspel och mycket mer bollar i djupet. På det sättet lyckades Italien få ner Holland i brygga direkt.

2-0 efter bara tio minuter och dessutom hade Martins Indi fått skåda det röda kortet. Godnatt Hiddink.

Ciro Immobile skulle troligen aldrig ha lyckats under Prandelli. Han behöver ytor att löpa i, något han fick igår. Immobile och Zazas samspel fungerade utmärkt och ofta skapade de stora oroligheter för Hollands försvar. De Rossi bossade på mitten och De Sciglio och Darmian firade triumfer på kanterna.

Annons

Italien har inga superstjärnor idag, men under sin nya förbundskapten kommer många av spelarna att lyfta då den förre Juventus-tränaren har en förmåga att få ut maximalt av sina spelare.

Matchen mot Holland var bara en träningsmatch och det är alltid lätt att vara extra taggad med en ny tränare flåsandes i nacken, men det Italien vi fick se igår var fullt av energi och självförtroende.

Conte har redan gett “Gli Azzurri” en framtid att se fram emot.

Publicerad 2014-09-05 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto