Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ska Fiorentina klara sig utan Rossi

Lorenzo Medici

Giuseppe Rossis upprepade knäproblem är inte bara tragik för en objektiv fotbollsälskare, det är också ett förödande faktum för Fiorentina.

När Rossi fanns på planen ifjol svävade han och Fiorentina fram. Han gjorde mål, han var supportrarnas gunstling och på många sätt ledsagaren för Montellas lag.

Att ersätta Rossi kommer nog inte att gå fullt ut, men kanske går det att hitta lösningar som kan kompensera frånvaron av Rossi på ett bra sätt och även fortsatt göra Fiorentina till ett vasst lag.

Mot Roma kändes Fiorentina uddlösa och stod inte riktigt att känna igen från tidigare år. Men dels så mötte man ett väldigt starkt Roma och dels hade Montella strulat upp startelvan rejält, något han efteråt också erkände.

Montella kunde dock inte plocka ut en av sina viktigaste spelare till den matchen då han var avstängd. Nämligen Juan Cuadrado. Och i just Cuadrado ligger mycket av nyckeln i hur man ska kunna ersätta Rossi.

Annons

Jag gissar att Montellas primära idé att hitta ett nytt sätt att omfamna säsongen är att flankera Mario Gomez med Juan Cuadrado och Josip Ilicic.

Colombianen får helt enkelt ta ett litet större kliv upp i banan än tidigare i ett 4-3-2-1 system (eller 4-3-3 om man så vill) och spela strax bakom Gomez tillsammans med Ilicic. När slovenen hoppade in mot Roma sist förbättrades Fiorentinas spel rejält.

Både Cuadrado och Ilicic kommer säkert utgå från varsinn kant men främst Cuadrado kommer troligen agera mer centralt än tidigare.

Detta kommer då backas upp av en trio innermittfältare i Pizzarro, Borja Valero och Aquilani. Här kommer dock Fiorentina och Montella successivt spela in nyförvärvet Milan Badelj.

Kroaten är en begåvad och passningsskicklig spelare som jag tror kommer integreras i startelvan vad det lider.

Annons

Kanske kommer han ersätta Pizarro då mittfältet blir aningen långsamt om man petar t ex Aquilani. Borja är naturligtvis ohotad.

Sedan har man ungdomarna Federico Bernardeschi och Khouma Babacar som mycket väl kan få en del speltid under säsongen.

I och med det nya spelsystemet kommer Babacar kanske främst att användas som back-up till Gomez då hans spelstil stämmer bra överens med den positionen.

Montella testade att spela med både Babacar och Gomez mot Roma och det föll inte speciellt bra ut.

Bernardeschi är väl främst en högeranfallare men kan även spela till vänster vilket gör honom användbar som ersättare till Cuadrado eller Ilicic.

Sedan ska vi heller inte glömma bort Marko Marin och Joaquin som även de är tänkbara alternativ bakom/bredvid Gomez.

Fiorentina är naturligtvis försvagat av Rossis sorgliga skada, men jag skulle akta mig för att räkna ut Montella och hans gäng från en Champions League-plats redan nu.

Annons

***

Så här skulle Fiorentina kunna ställa upp utan Giuseppe Rossi

 

Publicerad 2014-09-11 10:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto