Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Åtta frågeställningar inför Serie A-helgen

Lorenzo Medici

Inters anfallsspel fungerade inte riktigt mot Torino sist. Blir det någon förändring mot Sassuolo?

Det måste det blir, annars kommer Mazzarri börja ligga illa till. I veckan pratade han om att sätta Guarin bakom Icardi, vilket skulle kunna vara en spännande lösning. Nu tror jag dock att om Palacio är i tillräcklig matchform så kommer han att spela.

Inter måste försöka få till lite längre anfall och få fler spelare involverade i offensiven. Jag skulle helst se att Mazzarri valde en 4-3-1-2-uppställning istället för hans älskade 3-5-1-1.

Så här skulle det kunna se ut t ex:
Handanovic, D’Ambrosio, Vidic, Ranocchia, Juan Jesus, Hernanes, Medel, Kovacic; Guarin; Palacio, Icardi.

Alternativt peta Guarin och sätta in Osvaldo på topp och flytta ner Palacio. Eller sätta Kovacic som offensiv mittfältare och plocka in M’Vila på mitten. Oavsett val tycker jag att det är det spelsystem som Mazzarri bör välja.

Men det kommer nog tyvärr inte att ske.

Var Milans match mot Lazio bara en illusion?

Annons

Svårt att säga. Man ska inte glömma bort att trots att Milan gjorde en bra match så hade de en del flyt och fick matchen dit de ville. Milans tidiga mål gjorde att de kunde spela på omställningar. I slutet av matchen hade Lazio chanser att komma ikapp och Diego Lopez räddade ju bland annat en straff.

Det kommer bli väldigt spännande att se hur det ser ut mot Parma. Donadonis mannar kommer komma taggade och jag tror att Parma kommer vara det spelförande laget.

Inzaghi saknar ju troligen El Shaarawy (trist), vilket betyder att vi kommer få se Torres, vilket blir oerhört spännande.

Hur många mål kommer Di Natale göra egentligen?

Han är evig. Det känns som om det inte finns något slut för denne legend. Jag säger minst tretton mål för Di Natale. Det blir säkert fler.

Har Roma och Juventus trupper för att klara av att dubbla liga och C.L-spel och kommer de köra “turn over” i helgen med tanke på kommande C.L-matcher i nästa vecka?

Annons

Båda lagen har trupper för att dubbla. Inte minst Roma har sett till att de skaffat sig det under sommaren. Jag tror inte vi kommer får se speciellt många ordinarie startspelare som bänkas i helgen. Möjligen får t ex Iturbe stå över. Men så här tidigt på säsongen  tror jag både Allegri och Garcia är mer intresserade att spela in elvan än att hålla på att vila spelare.

Är Napoli verkligen en scudetto-kandidat?

Bra fråga. Napoli är ett lurigt lag att placera i år. Å ena sidan så har de stor kapacitet i truppen, men å andra sidan så känns de inte bättre än ifjol och då räckte de ju inte till.

Jag skulle nog säga att de hänger på tre spelare. Om Napoli ska kunna vinna scudetton måste Higuain vara skadefri och göra minst tjugo mål, Hamsik måste göra en kanonsäsong och Koulibaly måste bli en ligans bästa mittbackar.

Annons

Lägger vi till att Mertens, Callejon och Insigne turas om att vara bra, tja då ska vi nog inte räkna bort Napoli ur guldstriden.

Men jag är osäker på hur Benitez och detta lag klarar av eventuella motgångar. Det är nog av yttersta vikt att man har publiken i ryggen och för att få det krävs det nog att man vinner mycket i början.

Kommer Serie A:s hetaste spelare för tillfället, Simone Zaza, fortsätta att leverera?

Det tror jag absolut. Zaza är fylld av självförtroende och kommer fortsätta att göra mål och troligen bli ännu bättre. Trots att han nu har rakat av skägget.

Claudio Lotitio lär ju dyka upp på söndag, men kommer Lazio-fansen at göra det? Och kommer de protestera?

Lotito har den senaste tiden sprungit runt landslaget och har sett ut att älska att vara i centrum. Jag förstår att vissa irriterar sig över det, då han framstår som något uppblåst. Att Lazio-supportrarna är irriterade över honom vet vi sedan länge, men visst kommer de nog dyka upp till matchen mot Cesena.

Annons

Lotito har försökt värva sig ur protesterna och även vädjat till fansen att stötta laget. Kritiken mot Lotito ligger dock djupare än så. Dels så anser många (med all rätt) att Lotito köpte Lazio med otillåtna medel och dels så tycker många att han försökt “rensa upp” bland supportrarna.

Även om Lazio-fansen kommer stötta laget , kommer de flesta fortsätta att protestera mot Lotito.

Så vilka säsongsdebutanter ska vi hålla ögonen på i helgen?

Framför allt två stycken på söndag kväll: Fernando Torres och Antonio Cassano.

Vilken Torres kommer vi få se och hur integrerad är han i Milans spel? Vilken Cassano kommer vi få se? Geniet eller strulputten? Parma är i stort behov av en motiverad Cassano i form. Att Milan kommer på besök så här tidigt på säsongen kan vara dold välsignelse för Parma.

Annars lär ju Patrice Evra göra sin debut för Juventus och Juan Cuadrado är tillbaka i Fiorentina.

Annons

Jag kommer även hålla ett extra öga på Gentiletti och Braafheid som båda lär ta plats Lazios backlinje, Lestienne som kan komma att starta för Genoa och så givetvis Saviola som kan debutera på topp mot Palermo på måndag.

Publicerad 2014-09-12 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto