Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Phantom Menez och ett Kovastastiskt Inter

Lorenzo Medici

Så var då omgång två nästan färdigspelad och gårdagen var fylld av märkliga matcher, frågor och svar.

Om man ska vara ett topplag krävs det att man lyckas göra mål på motståndarna om man har stort bollinnehav. Något som både Napoli och Fiorentina misslyckades med.

Precis som ifjol hade Benitez mannar svårt att utmanövrera Chievo på hemmaplan trots att man hade bollen nästan hela tiden och vaskade fram chanser. Napoli hade ingen gadd. Inte ens från elva meter lyckades man göra mål.

Albiol gjorde för många misstag, Maggio bekräftade återigen sin nedgång och Callejon är ett spöke jämfört med fjol.

I andra halvlek blev man man förutsägbara och lättare att tas med. Då kunde till och med Chievo sticka upp då och då och till och med göra mål.

Annons

Kanske är detta trots allt inte speciellt förvånade då Napoli har mer eller mindre samma lag som ifjol, skillnaden är att i år kommer man inte förlåtas på samma sätt från supportrar och media.

Benitez måste leverera i år.

Även Fiorentina försökte och försökte mot Genoa, men lyckades inte göra mål. Gomez var klumpig, Cuadrado var ett spektakel, men också lite för omständlig. Pizarro och Borja trampade mycket boll och Perin var en mur i motståndarmålet.

Det finns viss anledning till oro för Montella. Försöken med att spela med Babacar och Gomez har inte fungerat två matcher i rad och tysken framstår mer och mer som relativt medioker anfallare som är beroende av bra lagkamrater. Rossi är saknad.

Känslan är att om Fiorentina och Napoli inte gör första målet tidigt är risken stor att de hamnar i problem.

Annons

***

Men det fanns även lag som inte hade några problem att göra mål. Som Inter. De blåsvarta väckte liv i Sassuolos mardrömar och satte sju mål i nät. Precis som ifjol.

Inter hade bestämt att premiärmatchen mot Torino var ett undantag och satte en helt annan fart framåt på hemmaplan. Mazzarri hade tillräckligt god självinsikt och satte två anfallare på planen. Då brukar det bli bra för Inter.

Mateo Kovacic tog laget i sin hand och förde dem framåt. Han gjorde sitt första ligamål och var Kovastastisk på alla sätt och viss. Det är tydligt att han är på väg mot att bli en av de bästa spelarna i Europa.

Men kroaten hade också god hjälp i slakten av Sasssuolo. Icardi är en sann striker, Osvaldo verkar ha hittat rätt, Medel är gladiatorn på mitten, Guarin gjorde ett starkt inhopp och försvaret styrdes väl av Ranocchia.

Annons

Inter har pusselbitar av diamant. Det gäller bara att sätta ihop delarna. Igår fick man känslan att Mazzarri kan lyckas med det.

***
Omgångens märkligaste match höll hus på Stadio Ennio Tadini. En match som innehöll allt från en dålig domarinsats till märkliga och vackra mål.

Milans 5-4-seger över Parma var svåranalyserad i sin galenskap. Medan Bonera, De Sciglio och Diego Lopez krånglade till det för sig, var Jeremy Menez ett ständigt ett hot för Parma-försvaret. Som om de jagade en skugga de aldrig kunde få tag på. Fransmannen bjöd på straffmål, klackmål och fina framspelningar. The Phantom Menez.

Det är intressant med Menez. Han har ju alltid haft den där odiskutabla talangen, men aldrig lyckats få den att glimra vecka in och vecka ut.

Det känns som om han att kan ha hittat rätt i Milan. Här behövs hans genialitet och han får vandra fritt i offensiven. Det kommer inte gnällas över en missad dribbling och han behöver inte spela med oron över att bänkas i nästa match.

Annons

Jeremy Menez kan bli en av säsongens mest positiva överraskningar.

Parma har problem. Problem som jag försökte avisera innan säsongen. Laget har brister. Försvarsmässigt havererar man om inte Paletta är med och det känns vanskligt att sätta sitt hopp till Francesco Lodi och Ishak Belfodil som nya frälsare.

Parma kommer få det tufft i år.

***
Cagliari gjorde en bra match och borde fått med sig en poäng mot Atalanta. Men Bergamo-laget utnyttjade fina insater av trion Biava, Dramé och Boyake och tog med sig tre pinnar hem.

***
Lazio hämtade sig snabbt efter förlusten mot Milan. Antonio Candreva visade vägen, men även Gentilettis, Parolos och Bastas insatser lovade gott för framtiden.

**

Jag trodde att Bergessio skulle bli nyckelspelaren i Sampdorias anfall. Jag verkar ha haft fel. Stefano Okaka gjorde en monstruös insats mot Torino igår, med ett muskel-mål värt entrépengen.

Annons

Torino däremot känns lite så där bleka som jag var orolig för innan säsongen. Aningen profillösa.

***
Saviola vs Dybala ikväll.

Publicerad 2014-09-15 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto