Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus Dementor

Lorenzo Medici

Det är uppenbart att detta Milan har hittat en tydligare röd tråd i sitt spel och en större harmoni med Filippo Inzaghi. Att de har fått ett lyft av Jeremy Menez briljans och Stephan El Shaarawys comeback.

Men igår såg man också att laget fortfarande har brister och en bra bit att vandra innan man kliver in i Champions League igen.

Om den första halvleken var relativt jämn, där båda lagen inte tillät den andra att kunna attackera på djupet eller med snabba omställningar, blev den andra desto ojämnare.

Pippos Milan sjönk djupare ner i plan, Pogba och Marchisio drog åt svångremmen och Juventus hade plötsligt infångat Milan i deras eget hörn. De rödsvarta kunde inte ta sig ut.

Juventus är som en dementor. De suger musten och lusten ur motståndarna med sin styrka och skicklighet.

Tevez väggade sig fri med hjälp av Pogbas överkurs-passning och petade bollen förbi Abbiati.

Annons

Det blev också matchens enda mål.

De två första matcherna var visserligen goda indikationer på att Milan är på rätt väg, men den tredje igår var en väckarklocka på att man har mycket kvar att jobba på.

Mittfältet brast på kreativa passningsfötter, El Shaarawy var helt osynlig, Menez för ensam, och Abate och De Sciglio hamnade för långt ner i plan.

En del saker går att rätta till rent taktiskt, (även Pippo har en hel del kvar att lära),  en del saker handlar om brist på kvalité i truppen.

Juventus däremot visade återigen stor styrka. I den andra halvleken tog man kommandot och avgjorde. På bortaplan. Fjärde raka segern och fortfarande inte ett insläppt mål.

Tevez har börjat säsongen fantastiskt, Pogba tar stora kliv mot att bli en av världens absolut bästa spelare, Marchisio och Pereyra är två mittfälts-motorer med fina fötter och försvaret släpper till väldigt lite. Allt detta utan en helt frisk Vidal och utan en skadad Pirlo.

Annons

Allegri återvände till San Siro och visade att det inte är något fel på hans taktiska förmåga.

Har man ett väldigt starkt lag så har man.

Publicerad 2014-09-21 07:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto