Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kommer Milans försvarsproblem överskugga de ljusa anfallsglimtarna?

Lorenzo Medici

Filippo Inzaghi behöver inte oroa sig så mycket över anfallet. Jeremy Menez har nu visat i fyra matcher att hans genialitet och snabbhet är att räkna med. Keisuke Honda har gått från mysterium till att vara en listig och giftig anfalls-mittfälts-hybrid.

Igår mot Empoli visade även Fernando Torres att han vill vara med och bidra till offensiven. Ibland såg han lite så där klumpig ut han gjort i Chelsea den senaste tiden, men ännu oftare såg han rätt vass ut. Hans nickmål var ren och skär klass och han hade ett par fina aktioner utöver det.

Lägger vi till El Shaarawy och Bonaventura till anfalls-arsenalen så inser man att Milan har det rätt gott ställt i offensiven.

Nej, problemen finns på mittfältet och i försvaret. För tillfället finns det inte många goda uppspelsfötter att tillgå i Milan. Därför byggs anfallen oftast upp av att Nigel De Jong gå ner mellan mittbackarna (på De Rossi-vis), hämtar boll och starar anfallen.

Annons

Lika ofta är det Jeremy Menez som möter upp och blir speluppläggare nummer två. Fransmannen har skickligheten att dela ut bollar med precision.

Detta fungerar relativt bra, men det är också en nödlösning som motståndarna skulle kunna förhindra bättre om de verkligen ville. Milan skulle behöva fler vettiga uppspelslösningar. Detta kommer givetvis förändras när Montolivo är tillbaka.

I den första halvleken förhindrade Milan de själva i och med att Menez opererade mer på kanten än i mitten. När sedan Bonaventura kom in istället för skadade Van Ginkel började Menez kliva in mer centralt och Milans spel förbättrades.

Att Sulley Muntari är en relativt tafflig mittfältare sett över en hel säsong och att Andrea Poli inte får ut sina kvalitéer bredvid likartade spelare är också små problem. Men inte lika stora som försvarsspelet.

Annons

Studerar man Daniele Boneras match noggrant igår är det lätt att få ont i ögonen. Vid båda baklängesmålen är det han som tappar markering och är försent in i situationerna.

Det fanns fler sådana här situationer som Empoli inte lyckades förvalta i mål. Det ska sägas att Bonera fick väldigt dålig hjälp av Zapata den här kvällen.

Men gårdagens 2-2-match mot Empoli och de fyra insläppta målen mot Parma tyder på att det finns mycket kvar att jobba i försvarsspelet för Inzaghi.

Kanske räcker heller inte kvalitén på de mittbackarna han har till sitt förfogande. Det känns inte som att det finns en mittförsvarare i Milans trupp som är en garanti en hel säsong.

Jag misstänker att det är något som skulle behövas för att återigen kunna slåss om en ligatitel.

Publicerad 2014-09-24 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto