Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Allegris matchplan påverkade Juventus negativt

Jag gillade inte inställningen hos Juventus igår. Det kändes som om Massimiliano Allegri hade bestämt sig för att anpassa sig efter motståndarna och försöka få med sig en poäng.

Efteråt menade Allegri att de var ute efter att vinna, men att Atletico Madrid försvarade sig väl och inte lät Juventus att spela sin fotboll. Men ibland kan ens tankar bli en självuppfyllande profetia. För jag menar att det var lika mycket Allegri som inte lät Juventus spela sin fotboll. De blev onödigt fega.

Juventus är som bäst när man sätter fart och spelar utan för stora svångremmar. När de väl gjorde det igår skapade man tendenser till farligheter.  Men mestadels var matchen ett enda stort sömnpiller, med två lag som bevakade och inte skapade några vettiga chanser.

Det var en match fylld med mycket tjuv och rackarspel, tjafs och snack, men väldigt lite kreativt spel.

Att Atletico ofta spelar på det viset visste vi. Det visste Allegri. De är mästare på att strypa allt syre hos motståndarna och göra dem sämre än vad de är.

Men att bemöta det med ett meningslöst bollinnehav och ett alldeles för lågt passningstempo leder ingen vart.  Ska du störa Simeones mannar måste du sätta dem under större press. Höja farten.

När matchen väl utkristalliserade sig som den gjorde, brukar Atletico gå vinnande ur kampen. Vilket de också gjorde.

Allegri och Juventus har gått som tåget i Serie A med briljant spel. Igår var första gången de stötte på riktigt tuft motstånd och jag tyckte inte att Allegri satte rätt plan i verket.

Det är det här jag haft farhågor för när det gäller den Toscana-födde tränaren. Att när rädslan att förlora slår på, ändrar han sin taktik efter motståndet för mycket. Det är det här jag menar med att han kanske inte har den där vinnarskallen som t ex Conte hade.

Nu är det ingen ju fara på taket för Juventus, då man fortfarande har alla chanser i världen att ta sig vidare. Men jag är lite orolig för hur spelarna tar förlusten och sättet man spelade på.

För första gången den här säsongen finns det anledning till en uns av misstro mot Allegri.


Publicerad 2014-10-02 kl 10:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons