Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Game of throne, Game of madness

Vad som skulle bli en match om tronen blev istället en match i galenskapens tecken. Roma och Juventus skulle komma att bli offer för en svag domarinsats. Gianluca Rocchi förvandlade nämligen den första halvleken till sin egen show med feldömda och tveksamma straffar.

Maicon var utanför straffområdet när bollen träffade armen (som även var relativt tätt intill kroppen), Totti drogs ner av Lichtsteiner, men drog troligen själv innan och Pjanics fällning av Pogba var verkligen på gränsen till utanför linjen.

Annars var det en bra match. Det var tydligt att det var de två bästa lagen i Italien som stångades med varandra.

Atmosfären surrade som ett ilsket bi runt hela arenan. Det handlade om poäng, prestige och en domare som tappat matchen. Det var grinigt, förvirrat och härligt vansinnigt.

Gervinho skapade stora problem med sin snabbhet och Juventus byggde även de upp giftiga anfall.

Medan det kändes som om Andrea Pirlo inte riktigt var i form ännu, var Seydou Keita briljant i motsvarande roll. Manolas var en gigant bakåt för Roma och Bonucci och Chiellini var svåröverlistade på den andra sidan.

Matchen var på väg mot oavgjort och det hade i sanningens namna varit det mest rättvisa. Men Leonardo Bonuccis pangträff fick Juventus Stadium att gå i taket och de tre poängen föll i den gamla damens famn.

Återigen blev det ett mål som skulle hamna i diskussionernas skottlinje. Vidal stod nämligen i offside-position när Bonuccis skott avlossades och frågan är hur mycket han skymde och störde Skorupski i målet.

För ett par år sedan hade målet dömts bort för offside, men med de nya reglerna är det mer upp till domaren att avgöra om spelaren påverkar spelet eller inte. FIFA har därmed gjort det ännu svårare för domarna.

Juventus är nu ensamma på Serie A-tronen, men scudettons äventyr fortsätter. Jag har en känsla av att Roma kommer dra nytta av den ilska som gårdagens match inbringade dem.

Kampen om tronen kommer nog fortsätta in i det sista. För det var väl egentligen det som matchen igår handlade om igår.

***
Inter har nu 1-7 på två ligamatcher. Förlusten mot Fiorentina gav tydliga tecken på att det är mycket som inte fungerar för de blåsvarta. Långsamma anfall, brist på kreativitet och virrigt i försvaret. Inter har en trupp som borde vara med och slåss om en tredjeplats. Men i praktiken är de långt ifrån det just nu.

Det är klart att det faller på Walter Mazzarri. För mig borde hans dagar vara räknade. Så illa är det.

***
Räkna med Babacar-feber från och med nu.

***
Benitez och Napoli har på något sätt krånglat till sig tre raka segrar nu. Fortfarande är spelet dock långt ifrån fjolårets toppar. Higuain såg seg ut igår och spelet flyter inte riktigt. Dock skönt för Lorenzo Insigne att få göra mål, det borde göra gott för hans självförtroende.

***
Det börjar bli lite väl många misstag från Cristiano Lucarellis sida nu.

***
Lazio har precis som Napoli smugit till sig några segrar. Tycker dock att det är sorgligt att inte Keita får spela från start. Det är sådant som i det långa loppet riskerar att ta honom bort från huvudstaden.

Gillar dock att Pioli satsar på Onazi. Hans dynamik behövs kring de mer långsamma mittfältarna.

***
Palermos Giuseppe Iachini ska enligt rapporter inte riskera att få sparken. Kan väl inte vara sant, eller?

***
Sampdoria ångar på mot Europa. Förutom de “större” lagen var det just Mihajlovics mannar som jag trodde hade bäst chans att kunna hota om en Europa League-plats.

De har både bredd och spets för det.

***
Nu blir det två veckors ökenvandring av EM-Kval.

Publicerad 2014-10-06 kl 10:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons