Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Jakten på tredjeplatsen - Inter

Hittills på säsongen har Juventus och Roma tydligt varit de två bästa lagen i Serie A. Jag tror det ska mycket till för att någon av dem ska hamna sämre än tvåa. Men bakom dem står den viktiga tredjeplatsen på spel. Platsen som betyder kval till Champions League. Vilka tar den?

***

Det har funnit strimmor av hopp. Mateo Kovacic som vänder upp, löper trettio meter och släpper en perfekt passning. Ett perfekt Icardi-avslut. En ramstark insats av trion Ranocchia-Vidic-Juan Jesus.

ANNONS

Men allt det där blir bara till spruckna illusioner om det inte finns en kontinuitet i det. Inter har saknat både kreativitet och kontinuitet och den största illusionsblåsaren är kanske Walter Mazzarri.

För den stora frågan efter sex omgångar är ju om Mazzarri verkligen är rätt man att ta Inter till framgång. Jag är mycket tveksam. Nu när han äntligen fått ett spelarmaterial tillräckligt bra för en tredjeplats så fungerar det ändå inte. Jag hör honom snacka mycket om dålig fysisk form, men väldigt lite om vad som inte fungerar sportsligt eller att hans utlovade försök med fyrbackslinje rann ut i sanden.

Sammanknutet med Mazzarri finns ett försvarsspel som hackar var tredje match, yttrar som inte är tillräckligt bra och en Hernanes som underpresterar. Brassen kostade ca 20 miljoner euro, men har hittills inte visat sig vara värd de pengarna.

ANNONS

För det första tror jag att det faktiskt var ett överpris (Inter handlade i ett desperat läge efter Guarin-historien), men kanske lider han också av Inters sätt att spela.

Om Mazzarri väljer två anfallare vill han helst bara använda antingen Kovacic eller Hernanes, använder han båda så har Mazzarri helst velat spela med en anfallare. För mig blir det varken hackat eller malet.

Så hur ska man lösa det problemet? Jo, ändra spelsystem. Kanske 4-3-1-2.  På det sättet får du plats med Medel, Mvila, Hernanes och Kovacic och två anfallare. Voilá!

Jag skulle dock ha använt Fredy Guarin istället för M’Vila. Dels för att fransmannen sett så pass meningslös ut, dels så tror jag att Mazzarri överdriver vikten av defensiva spelare och dels för att man är mer skyddad med en fyrbackslinje.

Problemet? Att Inter inte har speciellt många vettiga lösningar på ytterbacksfronten. Hade Mazzarri tydligt sagt att han skulle spela med en fyrback, så hade man värvat därefter.

ANNONS

Det finns ju fortfarande en chans att Mazzarri får ordning på saker och ting, men både Inter-supportrar och mer objektiva bedömare (inklusive mig) börjar misströsta.

Kan transferfönstret i vinter hjälpa Inter till en tredjeplats? Naturligtvis är det alltid en väg att gå, men med tanke på att Inter inte verkar ha de pengar att värva ett toppspelare som skulle gå rakt in i elvan så ser jag inte det som en direkt lösning.

Så om Mazzarri inte är rätt man, vem är skulle kunna vara det? President Erick Thohir har nämnt Ajax tränare Frank De Boer vid något tillfälle och t ex Luciano Spalletti är ju arbetslös.

De Boer skulle inte vara aktuell förrän efter säsongen och de gånger jag har sett Ajax har han inte alltid övertygad med sina byten eller sin uppställning. Jag ser honom som något överskattad.

Spalletti skulle ju kunna ta över mitt under säsongen och är ett spännande namn, men även om han vann ligatitlar med Zenit så föll de oroväckande ofta i Champions League under hans ledning. Frågan är om den fina tiden i Roma är något missvisande för hur vass Spalletti är idag. Hur som helst skulle det vara spännande att se hur han skulle fomera detta Inter.

ANNONS

Innan den här säsongen så skrev jag ju att Inters säsong troligen kommer stå och falla med Mazzarri. Att det är upp till honom att bevisa att han kan ta Inter till en tredjeplats. Hittills verkar han inte kunna lyckas med det målet.

De närmsta veckorna kommer bli mycket viktiga för Inter och den Toscana-födde tränaren. Vinden måste börja vända och seglen måste få kontinuerlig fart annars kommer det blåsa snålt kring den gode Walter.

En tredjeplats är poängmässigt inom räckhåll, men sportsligt känns den oroväckande långt bort just nu.

 

Publicerad 2014-10-09 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto