Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Jakten på tredjeplatsen - Napoli

När det blåste som hårdast och kritiken flödade som mest, sydde Napoli ihop två raka ligasegrar. Spelmässigt är man fortfarande fjärran från fjolårets toppar och det finns problem kvar att lösa, men segrarna har skapat visst lugn i lägret.

ANNONS

Allting började med att man åkte ur Champions League mot Athletic Bilbao. Där gick mycket av luften ur Napoli. Besvikelsen och den hårda kritiken infiltrerade sig in spelarnas huvuden.

Napolis transfersommar gjorde laget knappast starkare och då spelare som t ex Higuain, Maggio, Insigne , Hamsik, Albiol och Inler heller inte höjt sig blev bekymren stora.

Trots att man nu har vunnit två raka matcher så betyder det dock inte att problemen är bortblåsta. Lagets största stjärna Gonzalo Higuain har sett något håglös och irriterad ut den senaste tiden. En spelare av hans kaliber vill vara med och vinna titlar, vill vara med i de stora turneringarna. Hans motivation kan ha fått sig en törn och det är viktigt att han hittar den igen.

Spelare som Insigne, Hamsik, Albiol och Mertens måste lyfta sig spelmässigt. Dessutom tycker jag att Napoli överskattat försvarskvalitén i truppen. Maggios dekadens har pågått i två år och borde ha tagits på större allvar.

ANNONS

Kalidou Koulibaly har varit en fin förstärkning, men då Raul Albiol har tappat formen och Federico Fernandez har lämnat, har man stått utan vettiga mittbacksalternativ att slänga in.

Men kanske finns det trots allt anledning att se ljust på framtiden.

Det finns mycket att kritisera Rafa Benitez för. De ständiga plottrandet av startelvan och vissa taktiska manövrar. Men den spanska tränaren insåg vid rätt tidpunkt att skönspelet var tvungen att läggas åt sidan till förmån för att plocka trepoängare till varje pris.

Dessutom tycker jag att han gjort rätt i att fortsätta ge Lorenzo Insigne chansen fastän han varit usel och fått hård kritik. Största chansen att ta sig ur en formsvacka är att fortsätta spela. Hade Insigne bänkats hade han nog fått svårt att ta sig tillbaka. Benitez vet hur mycket kvalité det finns i Insigne.

ANNONS

Senast mot Torino var den lille italienaren lagets bäste offensive spelare och fick göra ett efterlängtat mål. Kanske kommer det få hans form att pendla åt rätt håll.

Det kommer bli lika viktigt att få ut högstanivån hos spelare som Higuain, Hamsik och Zuniga. Det är även av största vikt att fortsätta att rada upp segrar för att vinna tillbaka supportrarnas förtroende igen. När San Paolo är på lagets sida har man enorm fördel i ryggen.

Napolis problem är inte försvunna. Deras säsong är fortfarande i gungning, men är det något lag som har tillräcklig potential att successivt komma ikapp Juventus och Roma så är det Napoli.

Eller åtminstone att försvara sin tredjeplats.

Publicerad 2014-10-13 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto