Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tillbaka till ligafotbollens verklighet

Lorenzo Medici

Nu är snart landslagsuppehållet äntligen över. Vi är tillbaka till ligafotbollens verklighet.

Under två veckor har den italienska fotbollen mest handlat om mediokra landslagsinsatser från “Gli Azzurri” och efterspelet till matchen mellan Juventus och Roma.

Ett Roma som kände sig bortdömda och där bland annat Totti gick ut i media och attackerade Juventus.

Motattackerna lät inte vänta på sig, då bland annat Giuseppe Marotta och Pavel Nedved gick till motangrepp. Till och med Andrea Agnellis fru, Emma, svarade Totti.

Egentligen var det bara saker som tillhör den italienska fotbollen. Ett Juventus som är lätt att skylla på sedan Calciopoli-tiden, och ett Juventus som har lätt att se sig som offer.

Annons

Kontentan av matchen var dock att både Juventus och Roma kändes som de två starkaste lagen i serien och att jag faktiskt tror att Roma kan dra mer nytta av förlusten än vad Juventus kan av segern.

Jag tror att förlusten kan få Roma att knyta näven och spela med ett stort jäklar anamma resten av säsongen. Hade man vunnit kanske man hade fått lite hybris.

Juventus lär inte få hybris, de är vana att leda serien och kommer inte ha några problem att hålla sig i toppen. Men Roma visade att de spelmässigt är minst lika bra som Juve.

Scudetto-jakten fortsätter på lördag när de båda går upp i ringen mot varsitt “bottenlag” (Chievo och Sassuolo).

Sedan fortsätter deras resa i Champions League.

***
Annars är ju helgens höjdpunkt Inter-Napoli. En match som betyder så oerhört mycket. Om något av lagen förlorar ligger man pyrt till. Som ett knytnävsslag i magen där det kan bli svårt att andas igen.

Annons

Inter klev in i landslagsuppehållet med dålig form och sargad självkänsla efter att ha förlorat mot Fiorentina med 3-0. Mazzarri är ifrågasatt, försvaret har agerat virrigt och kreativiteten framåt har varit sporadisk.

Napoli har tagit sig upp från de döda den senaste tiden med två raka segrar och även om inte spelet har varit fantastiskt kanske formen och självförtroendet långsamt håller på att infinna sig.

Matchen kan få stora konsekvenser på lagens respektive säsong.

****
Eftersom Daniele De Rossi är skadad och Seydou Keita är avstängd borde det betyda att antingen Leandro Paredes eller Salih Ucan bör ligga nära en plats i startelvan. Två spelare jag gärna ser från chansen.

***

Fiorentina-Lazio känns lite som en mindre variant av Inter-Napoli. Båda lagen vill hänga på toppen och känna att de är på gång. Synd bara att varken Bernardeschi eller Keita ser ut att spela från start.

Annons

***

El Shaarawy lär spela från start i helgen. Ska bli spännande att se vart hans insats tar vägen. Han har både varit briljant och osynlig hittills den här säsongen.

***
Palermo möter Cesena på söndag. På hemmaplan. Måste vara sista chansen för tränare Giuseppe Iachini.

***
Det är Skönt att vi är tillbaka. Tillbaka till ligafotbollens verklighet.

Publicerad 2014-10-17 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto