Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skelett i garderoben

Lorenzo Medici

Inter började oväntat bra. Vann allt på mitten och hade mest boll. Napoli hade inte mycket till eget offensivt spel.

Mateo Kovacic och Hernanes fick styra spelet medan David Lopez och Gökhan Inler mest fick jaga boll.  Trots det hade Inter ändå svårt att göra något vettigt av bollinnehavet. Det gick lite för långsamt sista tredjedelen.

Men visst hade Inter kunnat ta ledningen efter det att Mauro Icardi haft en jättechans och Hernanes skjutit i stolpen efter ett elegant nummer.

I den andra halvleken ryckte Napoli upp sig en aning medan Inter blev lite sämre. Felpassningarna och de små misstagen var fler än de individuellt skickliga insatserna hos båda lagen.

Trots att matchen exploderade den sista kvarten, med två mål vardera så syntes det att båda lagen inte är i form. Napolis mod från ifjol är numera bortblåst. Inter har väl egentligen aldrig hittat riktig kontinuerlig fart och flyt i sitt spel ända sedan Mazzarri tog över laget.

Annons

Visst går det att plocka ut en del positiva saker hos båda lagen som t ex Hernanes och Kovacics fina insatser, Callejons skickliga avslutningsförmåga, David Lopez assist till Napolis andra mål och Koulibalys försvarsspel.

Det kan vara lätt att luras att Napoli tog en viktig poäng på bortaplan eller att Inter hämtade upp starkt två gånger om. För mig var det lika mycket en match mellan två lag som hade skelett i garderoben.

***
Det är klart att om Alberto Aquilanis cykelspark hade gått i mål istället för i stolpen hade matchen kunnat gå annorlunda. Men nu gjorde den inte det och Fiorentina har fortsatt svårt att omsätta bollinnehav till segrar.

Lazio behövde inte göra någon större insats för att vinna, men tog en tung bortaseger och om spelet i fortsättningen också blir bättre kan man definitivt vara ett lag för topp sex.

Annons

***

Med lite hjälp av både den brasilianska varianten och den mexikanska av Marques (z) och med Super-Hondas omställningar (suverän framspelning av SES på ena målet) hoppade Milan upp som den kanske främsta tredjeplatsen-kandidaten.

Intressant är att Milan än så länge bara vunnit när man tagit ledningen. Tydligen mår man bäst när man kan spela på omställningar.

***
Pontus Jansson fick bäst betyg av alla när Torino vann över Udinese. Kul för svensken i sin debut från start.

***
Pablo Dybala var fansansfullt bra när Palermo lyckades vinna i slutminuterna mot Cesena efter en nick av costaricanen Giancarlo Gonzalez. En extremt viktig seger. Iachinis jobb räddades nog kvar där.

***
Även i Bergamo avgjordes matchen sent. Atalantas Richmond Boyake hittade rätt efter ett svagt ingripande av målvakten Antonio Mirante. Parma är en patient som inte mår bra, men jag varnade för det innan säsongen.

Annons

***
Ikväll är det Genoa-Empoli och sedan följer Romas och Juventus spännande Champions-äventyr.

Nu är vi äntligen igång på allvar.

Publicerad 2014-10-20 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto