Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jakten på scudetton kommer dansas ända in i maj

Juventus med Allegri som tränare kommer inte att springa iväg med titeln. Jag tror att scudetto-jakten kommer vara ända in i maj.

Matchen mot Genoa talade i vilket fall för det. En match som Juventus dominerade, men inte vann. Så brukade det sällan vara under Antonio Conte. Jag menar inte att allt handlar om Allegri, efter tre raka scudetton är det inte mer än normalt att tappa i koncentration och hunger en aning.

Däremot tycker jag fortfarande att Allegri är lite väl hierarkisk (eller bara fotbollskorkad) när han återigen väljer Llorente före Morata. Visst gjorde Llorente mål mot Palermo (inte världens bästa försvar direkt), men det är så tydligt att Morata är bättre och hetare.

Mot Genoa hoppade Morata in och skapade flera farligheter direkt. Återstår att se hur länge Allegri ska envisas med att välja fel anfallare till Tevez.

Genoa må ha haft en del flyt när man lyckades få in bollen i allra sista stund i en match där man mestadels var tillbakapressade, men formen är lysande och nu har man hoppat upp på femton poäng i ett nafs.

Det var ju inte speciellt länge sedan fansen var rejält irriterade över läget. Det svänger snabbt.

Den andra scudetto-kanditaten, Roma, gjorde väl ungefär det som Juventus gjorde i söndags, alltså vann ganska säkert utan att bjuda på något större spektakel. Det viktiga för de rödgula var ju att man nu är ikapp Juventus helt och hållet. Det kan ju behövas inför den tuffa matchen på lördag mot Napoli då man riskerar att tappa poäng.

Nej, jag ser fortfarande inga andra lag som kan hota om scudetton. Inte gör jag det mer efter gårdagen heller.

Milan ska vara glada att man fick en poäng med sig borta mot ett friskt Cagliari. Precis som i söndags har man oerhört svårt att bygga ett konstruktivt spel och framåt kändes man inte speciellt vassa.

Fernando Torres var värdelös, El Shaarawy letar efter formen och när både Honda och Menez logiskt nog inte har samma hysteriska form som för ett par veckor sedan, ja då blir det lite blekt.

Tur att Jacky Bonaventura gjorde skäl för namnet och slog till med ett drömmål och att Alex och Adel var stabila bakåt.

Jag tyckte Albin Ekdal gjorde en mycket bra match igen. Cagliari spelade bra, i vilket fall i första halvlek, men måste bli bättre att omsätta sina chanser till mål.

Victor Ibarbo är många gånger ostoppbar med sin fysik och teknik, men är lite för slarvig i avslutsfasen. Förbättrar han det är han värd minst 200 miljoner kronor.

Inte heller Inter kan stoltsera med något imponerande spel. Men det har vi ju vant oss vid det här laget. Det är väl så här det kommer se ut med Mazzarri. Frågan är om det är så himla bra att man vinner då det ökar chanserna att Mazzarri får vara kvar. Varför blåsa in mer syre i luftslottet?

Rodrigo Palacio är helt enkelt iskall just nu. Iskall.

Gonzalo Higuain blev både frälsare och syndabock igår. Atalanta är något av Napolis boogie-team och German “Karma” Denis gör nästan alltid mål på dem.

Igår dominerade dock Napoli matchen och borde ha gjort det första målet. Istället var det just Karma-Denis som gav Atalanta ledningen.

Men Napoli kom dock tillbaka genom ett mycket skickligt inprickat mål av Higuain. Som sen fick chansen att avgöra på straff. Men världen bästa sportnamn, Sportiello, räddade. Där hade Napoli en jättechans att ta mycket viktiga poäng.

Trots allt ser jag Napoli fortfarande som den starkaste tredje kraften i ligan. Övriga tänkbara kandidater måste visa mer för att få mig att ändra åsikt.

Kanske kan Fiorentina vara ett sådant lag med tiden. Det finns nog inget lag med större sparkapital att plocka av än dem. Borja Valero har inte nått upp till sin vanliga nivå, Cuadrado kan mycket bättre och sedan har vi Rossi och Gomez på skadefronten.

Och så två spännande ungtuppar i anfallet såklart. Varav en håller på att få sitt riktiga genombrott.

Babacar är helt enkelt grym.

Udinese verkar köra lite varannan vecka med sig själva. Ena gången tror man att de har något vasst på gång, andra gången inser man det var lite för tidigt att tro det. Så där håller de på. Det brukar sluta med att man kommer på en nionde, tionde plats.

Finns ingen målvakt som vinner mer poäng åt sitt lag än Mattia Perin. Ingen. Sedan kan ni säga vad ni vill. Alla storklubbar som hade tänkt köpa honom i somras måste nu betala det dubbla. Grattis. Å andra sidan spelar det ingen roll, då han lär plockas av någon klubb utanför Italien som har råd.

Det står för övrigt rätt bra till med återväxten av italienska målvakter. Det visar inte minst Marco Sportiello. När Atalanta sålde Andrea Consigli till Sassuolo var det nog en del som höjde på ögonbrynen. Få visste att man hade en minst lika bra eller bättre yngre målvakt i sin ägo. Igår räddade han poängen för sitt Atalanta.

Jag var en av få som anade att Parmas kris låg bakom hörnet och lurade. Riktigt så här illa trodde jag inte att det skulle gå dock. Mot Torino hade man dock lite oflyt och borde/kunde ha fått med sig en poäng. Men det brukar ju vara så när det blåser motvind.

Franceso Lodi och Ishak Belfodil är verkligen två fotbollsspöken.

Palermos seger över Chievo var nästan värd det dubbla. Dels skuttar man upp på nio poäng och dels förankrade man en direkt bottenkonkurrent.

Pablo Dybala är fotbollsgodis varje vecka numera.

Apropå ligans tredje kraft så har ju Lazio chansen att gå upp på tredje plats ikväll. Men min känsla är att Verona tar minst en poäng.

Publicerad 2014-10-30 kl 09:16
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons