Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vila i frid, Klas - Italien glömmer dig aldrig

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när Klas Ingesson gick till Bari. Jag var tveksam till om han skulle klara av att spela i serie A då hans teknik kanske inte var den bästa.

Men precis som han alltid gjort under sin karriär skulle han tysta sina tvivlare. Ingesson var en vinnarskalle och lyckades alltid överträffa sig själv på något sätt. Både i landslagsammanhang och i klubbsammanhang.

Ingesson hade väldigt fina år i både Bari och Bologna. Han lyckades utveckla sitt spel i Italien både tekniskt och taktiskt. Men framför allt hade han en karaktär som det inte finns alltför många av i Serie A. Det var nog en av anledningarna till att han lyckades så pass bra.

Hans arbetskapacitet, lagkänsla och taktiska klokhet på planen gjorde honom både omtyckt hos lagkamrater, tränare och supportrar.

En av de som uppskattade Ingesson mycket var tränare Eugenio Fascetti som hade svensken i Bari.

“Jag har jättefina minnen av honom. Hans död är hemska nyheter.”

“Han var en spelare med stor prestanda. Jag har haft få spelare så bra som honom. Han var en klippa i laget och i omklädningsrummet, en man kunde lita på.”

“På planen var han tuff, tekniskt begränsad, men mycket duktig taktiskt. Han var en utmärkt mittfältare.”

En av Italiens vassaste i anfallare i modern tid, Giuseppe Signori, spelade ihop med Ingesson i Bologna och minns honom så här:

“Jag förlorar inte bara en före detta lagkamrat utan en vän, en fantastisk person. Jag minns hans energi på plan, en spelare som aldrig sparade på krutet och jag tror det var därför han tog sig in i Bologna-supportrarnas hjärtan fastän han bara spelade två säsonger där.”

Klas Ingesson vann kanske inte kampen över sin sjukdom, men han vann kampen på fotbollsplanen där hans spelstil ofta möttes med viss skepis.

Vila i frid, Klas.

Non ti dimenticheremo mai.

[youtubeplay id=”WWqkRTrS4PA” size=”medium”]

Publicerad 2014-10-30 kl 12:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons