Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Att bryta en förbannelse som inte finns

Omöjliga målvakter, missade målchanser, snöstorm och räddhågsna insatser.  Det har känts som om Juventus planterat en mental förbannelse i sina egna huvuden när det gäller Champions League.

Till en början verkade Juventus ha lagt det åt sidan och var istället målmedvetna och säkra på sig själva mot Olympiakos. Man tog kommandot och tryckte ner grekerna. Ett Olympiakos som troligen gick ut med en poäng som mål.

När Andrea Pirlo smekte in en frispark som bara han kan göra, trodde man att det skulle släppa. Men Olympiakos var mycket duktiga på att byta “gameplan” och fick in en kvittering direkt.

Juventus såg inte alls lika säkra ut längre. Den rätta skärpan saknades hos många spelare. Lichtsteiner, Marchisio, Morata Vidal och Tevez spelade alla strax under deras normala nivå.

Medan Juve hade svårt att ta vara på sina chanser såg Olympiakos giftiga ut varje gång de fick upp bollen på Juves planhalva.

Och så boom. 1-2. Där någonstans måste Juventus-spelarna rullat upp bilder från förra säsongen. Ska det hända igen? Ska vi åka ut redan i gruppspelet på nytt? Mentala monster som började spöka i spelarnas medvetande.

Men ibland måste man ha lite flyt och kanske var Fernando Llorente deras turgubbe. För när ett inlägg träffade den nästan omedvetne anfallaren, färdades bollen in i stolpen, på Roberto och in i mål. Målet kom lite från ingenstans och det kom vid rätt tillfälle. Det fanns tid kvar och det gav ny injektion.

Om kvitteringen var lite lyckosam, var segermålet gjord med betydligt mer skicklighet. Fenomenet Paul Pogba fick läget och väntade aldrig. Smack och 3-2. Ett av hans viktigaste mål i en Juventus-tröja var ett faktum.

Trots att Arturo Vidal missade en straff så bärgade Juve segern. Den så viktiga segern. Nu har man plötsligt ett väldigt bra utgångsläge. För om Juve slår Malmö och Simeones mannar vinner över Olympiakos i nästa omgång behövs det bara en poäng mot ett redan klart Atletico i den sista rundan.

Kanske är förbannelsen som inte finns äntligen bruten.

Publicerad 2014-11-05 kl 10:21
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons