Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jakten på identiteten

Serie A kliver in den elfte omgången till helgen och tre av de italienska topplagen gör det i jakten på sin egna identiteter.

Juventus gjorde i veckan det som de var tvungna till. Att vinna. Nu lever hoppet om en åttondelsfinal i Champions League vidare. Det var nog väldigt viktigt för motivationen och energin för de närmsta veckorna.

Ett av de mer intressanta inslagen från den matchen var Allegris val att gå över till ett nytt spelsystem. Jag hade trott att det skulle komma tidigare, men nu ser det ut att kunna bli verklighet.

Allegri valde att spela med en fyrbackslinje, tre man framför och en offensiv mittfältare bakom två anfallare. Ett system som bör kunna passa detta Juventus. Det är dock inte säkert att jag skulle välja att ha Arturo Vidal som den offensive mittfältaren som i tisdags. Vidal fungerar utmärkt som en av de tre mittfältarna.

Den senaste idén hos Allegri är att prova Carlos Tevez i den offensiva mittfältsrollen. Ett spännande experiment då han säkert skulle få ut mer av sin skicklighet rättvänd. På det sättet kan Allegri också använda sig av både Llorente och Morata samtidigt eller ge mer speltid till Giovinco och Coman.

Mot sämre lag i Serie A tror jag detta skulle vara ett utmärkt alternativ. Men egentligen skulle jag helst vilja ha Paul Pogba i den offensiva mittfältsrollen. Jag tror han skulle kunna göra underverk där. Det franska fenomenet har ett grymt skott och är en bra avslutare. Låt han flyta omkring fritt med Marchisio, Pirlo och Vidal bakom sig och spänannde saker kommer kunda hända.

Det största problemet med denna uppställning är väl att man kanske inte har tillräckligt vassa ytterbackar för att det ska fungera till fullo. Jag är inte säker på om t ex Evra, Lichtsteiner, Romulo. Caceres och Asamoah klarar av att spela som naturliga ytterbackar.

Men det är absolut värt att prova och jag tror att det kan ge Juventus en ny dimension till deras spel.

Roma däremot måste hitta tillbaka till sin gamla identitet. Den de hade innan Bayern Munchen kom till Rom och förstörde deras självförtroende. Garcia har inpräntat ett spel som tidigare har fungerat lysande och det gäller nu att inte börja misströsta bara för att Guardiolas mannar exponerat dem. Det finns ändå trots allt få lag så bra som Bayern Munchen.

Det gäller för Roma att hitta tillbaka till modet och glädjen igen och man måste se till att inte tappa fler poäng gentemot Juventus då det riskerar att sänka humöret hos både spelare och supportrar.

Det gäller för Garcia att låta Gervinho, Iturbe och Ljajic att släppa loss ordentligt och kanske måste Destro få mer speltid. Matchen mot Torino är en bra chans att hitta tillbaka till rätt spår igen.

Några som däremot börjat hitta sin identitet igen är Napoli. De senaste veckorna har man inte bara vunnit och utan sett ut som det lag som ifjol stundtals var bländande. Callejon har gjort sina mål hela säsongen, men både Insigne och Higuain har sett så väldigt mycket bättre ut på sistone.

Koulibaly håller på att växa ut till en gigant, David Lopez har gjort nytta, Jorginho och Ghoulam har stigande form och även Marek Hamsik har ibland påmint om den förra höstens Hamsik.

På söndag möter de Fiorentina. Det blir ett mycket spännande prov på vart de står någonstans. Lyckas de vinna den matchen tror jag Napoli är tillbaka på riktigt allvar.

Helgen kommer bli spännande att följa.

Publicerad 2014-11-07 kl 15:32
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons