Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

20 spelare som kan komma att byta klubb i vinter

Snart är det dags för alla Serie A-klubbar att sätta skäck i Fotbolls-Europa med desperata försök till lån med köpoption. Snart är det dags för Galliani och kompani att jaga utgående kontrakt med ljus och lykta.

Det kommer att trollas med knäna och säkerligen kommer de flesta bli besvikna över alla de uteblivna affärerna den sista januari. Men en och annan smart värvning lär väl kunna begås och ryktena kommer flöda i massor som vanligt.

Jag har i vilket fall hittat tjugo spelare som kan komma att byta klubb i vinter.

Diego Baselli
Om drygt en vecka är det Derby della Madonina. Men Inter och Milan för även ett litet derby på mercaton när det gäller Baselli. Den elegante och talangfulle Atalanta-mittfältaren är nämligen en spelare som jagas av de båda Milano-klubbarna. Milan sägs ligga bäst till, men frågan är om inte Inter skulle passa honom bäst då han inte är helt olik Montolivo i sin spelstil. Dock inte säkert att han skulle få så mycket speltid under Mazzarri.

Eder Balanta
Var aktuell för Serie A i somras och kan bli aktuell i vinter igen. Den tuffe colombianske mittbacken borde vara intressant för många klubbar. Roma har haft skadebekymmer på mittbackspositionen och Lazio jagar en ersättare för skadade Gentiletti. Med tanke på att Bonera jämnt bli utvisad, Zapata sviktar, Alex ofta är skadad och Mexes snart är ett minne blott borde ju också Milan vara ute efter honom. Fiorentina bör också kunna vara ett alternativ.

Fabio Borini
En spelare som Mazzarri gärna vill ha. Om den Toscana-födde tränaren är kvar fram till jul, kan nog en affär med Borini bli av. Säkerligen lån med köpoption. Om han är vad Inter främst behöver? Nej, inte riktigt.

Joel Campbell
Campbell sägs vara aktuell för Inter. Arsenal-spelaren har fått väldigt lite speltid och det lär inte förändras efter jul. Kan komma till Milano på lån.

Vlad Chiriches
I och med Juventus stora skadeproblem i mittförsvaret sägs de vara ute efter rumänen. Även Roma lär vara aktuellt då de har ungefär samma problem som Juve.

Alessandro Diamanti
Det känns som om det bara är en tidsfråga innan Diamanti återvänder till Italien. Han skulle kunna förstärka många lag med sin dynamik. Lazio, Parma, Torino skulle alla må bra av Diamantis skicklighet.

Mattia Darmian
Har haft massa rykten omkring sig ända sedan i våras. Roma sägs fortfarande vara intresserat då de vill uppgradera sin vänsterbacks-position och även Inter har nämnts. Eller kanske en återkomst till Milan?

Fernando
Var nära att gå till Fiorentina redan i somras och visst hade de behövt den spelartyp som brassen representerar. “Viola” lär göra ett nytt försök i vinter och förhoppningsvis lyckas man övertala Lucescu och Sjachtar om en affär.

Emmanuele Giaccherini
Sägs kunna bli Insignes ersättare. Giaccherini är kanske inte den mest spektakulära spelaren, men är alltid omtyckt av alla tränare på grund av hans mångsidighet. Logisk värvning.

Sebastian Giovinco
Är Giovincos äventyr i Juventus på väg att ta slut? Inte omöjligt. Han har svårt att ta en plats i startelvan och hans kontrakt går ut med Juventus till sommaren. Napoli behöver en ersättare för Insigne och i Fiorentina skulle han göra susen. Har dock en känsla att han kanske vill pröva att gå utomlands.

Erik Lamela
Rabona-Lamela har fortfarande svårt att göra något större avtryck i Premier League. En återkomst till Serie A skulle kanske kunna få fart på karriären igen. Skulle vara en fantastisk värvning för både Napoli och Inter. Frågan är bara om Tottenham går med på lån med köpoption?

Luiz Adriano
Har verkligen stärkt sina aktier under hösten då han öst in mål för Sjachtar i Champions League. Brassen kan komma att bli aktuell för Roma om de väljer att göra sig av med Mattia Destro. Juventus är också ett alternativ, men de lär försöka vänta tills hans kontrakt går ut till sommaren.

Arthur Masuaku
Här har jag fuskat lite eftersom det inte finns några egentliga rykten om Masuaku och en flytt till Serie A. Men jag kan inte låta bli att ta med honom då han har imponerat stort på mig under hösten och då han skulle vara ett mycket bra alternativ för alla de klubbar som jagar en vänsterback. Roma? Juventus? Inter? Milan? Har svårt att förstå varför inte några Serie A-klubbar är ute efter honom.

Juan Mata
Juventus har länge ryktats vara med i striden om Mata som blivit överflödig Manchester United. Skulle definitivt göra Juventus offensiv mer flexiblel och mer kreativ, men jag tror nog att en återkomst till Primera Division är mer troligt. Jag misstänker att Juventus främst prioriterar en eventuell försvarsförstärkning.

Alberto Paloschi
Efter många år i Chievo kan han komma att flytta i januari. Fiorentina behöver en anfallare som kan ersätta Rossi och Bernardeschi på kort sikt och Torino vill hitta en anfallare som kan flankera Quagliarella. Kan tänka mig att någon klubb är beredda att ta honom på lån i vinter.

Paulinho
Jag tror fortfarande på Paulinhos potential trots hans fiasko i Tottenham. Jag tror dessutom att han skulle passa bra i Serie A. Inter var ju intresserat av honom för drygt två år sedan och jag tror han skulle fylla en stor funktion där. Ett byte med Guarin? Paulinho skulle kunna tillföra en hel del Milans mittfält också, men då måste nog Galliani få till ett lån eftersom pengar alltid verkar saknas i Berlusconi kassavalv.

Giampaolo Pazzini
Den 30-årige strikern får knappt någon speltid i Milan och hans kontrakt går ut till sommaren med Milano-klubben. Det är inte svårt att tänka att han lånas ut eller säljs på rea i januari. Napoli sägs vara en klubb som skulle kunna vara intresserat då man inte är helt nöjda med Zapata. Eller varför inte en återkomst till Fiorentina som behöver anfallare med tanke på alla skador? Torino är ett annat alternativ.

Ricardo Rodriguez
Roma sägs vara beredda att byta Adem Ljajic mot R.R. Jag är inte säker på om det är så smart med tanke på serbens stora potential, men om nu Roma verkligen vill ha en duktig vänsterback är ju Rodriguez ett mycket bra val.

Xherdan Shaqiri
Schweizaren har börjat gnälla om bristande speltid i Bayern. Kanske öppnar det upp för en flytt. Juventus är säkerligen intresserat men jag är osäker på om man är beredda på att slänga upp pengar på en spelare som spelar på en position där man egentligen inte har något större behov att förstärka på. Här är det nog bättre att avvakta till sommaren.

Granit Xhaka
Milan söker lite mer muskler till mittfältet och Xhaka är både stark och tekniskt skicklig. En spelare med hög potential som jag tror skulle kunna göra bra ifrån sig i Serie A. Schweizaren har tidigare även varit aktuell för Lazio.

Publicerad 2014-11-14 kl 11:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons