Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Derby utan vinnare

Det började ganska bra. Det var högt tempo och det fanns incitament till farliga chanser. Men successivt blev Derby di Milano allt sämre. Två lag som nog ville vinna, men inte riktigt kunde. Och kanske speglade det två lag som mer visat sina brister än sina kapaciteter den här säsongen.

Det var också ett derby där ingen spelare lyckades fullt (förutom kanske Phillipe Mexes faktiskt) ut, Jeremy Menez gjorde ett fantastiskt mål men var svag i det övriga spelet, Stephan El Shaarawy stod för en briljant framspelning till målet, men hade svårt att komma loss och missade en jättechans.

Fredy Guarin var mycket bra på mitten, men hade svårt att komma till avgörande lägen och Michael Essien var långa stunder en av de bästa på planen, men var också för vek i närkampen mot Joel Obi vid Inters kvittering.

Detta derby var också Roberto Mancinis första match som tränare för Inter. Det fanns embryon till förändring till det bättre. Det syntes att Inter ville spela snabbare och med färre tillslag och innan Menez slog till med sin briljanta volley hade Inter bollinnehavet på ett sätt som Mancini troligen vill.

Inter och Mancini har fortfarande lång väg att vandra, men tillstymmelserna till ett annat typ av spel fanns där.

Inzaghis Milan spelar gärna helst via snabba omställningar. Det är fortfarande inte helt tydligt för mig om det är Inzaghis spelidé eller om det handlar om vilka typer av spelare han har till sitt förfogande som gör att man ofta spelar på det viset. Förmodligen det sista. Kanske kommer det ändras när Montolivo kommer tillbaka.

Det var ett derby utan vinnare och det var kanske inte så konstigt med tanke på hur säsongen har utvecklat sig.

Positivt från derbyt:

Phillipe Mexes
Är kanske en av Milans mest utskällda spelare och vi har vant oss att fransmannen står för grova misstag. Kanske är det något oförtjänt. Igår var han så där perfekt elak som han kan vara och var faktiskt enligt mitt tycke planens bästa spelare.

Fredy Guarin
Hade visserligen lite svårt att komma till bra målchanser, men hans insats var positiv. Såg pigg och stark ut. Vann en del boll och försökte höja tempot. Får man igång Guarin på innermittfältet (där jag vill ha honom) kan han nästan räknas som ett nyförvärv.

Michael Essien
Var förvånandsvärt bra igår. Om vi bortser från att han borde varit tuffare mot Joel Obi vid kvitteringen så var Essien en dominant kraft på mitten. Vann boll, löpte mycket och slarvade sällan i passningsspelet. Såg nästan ut som i gamla dagar. Om han kan hålla den här formen känns han precis som, Guarin, nästan som ett nyförvärv.

Joel Obi
Var inte briljant på något sett, men gjorde det viktiga kvitteringsmålet och på eget bevåg. Efter alla skador han haft fanns det nog ingen annan spelare man önskade en framgång som Obi. Får han bara vara skadefri nu kanske han kan få visa vad han kan.

Negativt från derbyt:

Fernando Torres
Han pratar mycket om att han kommer hitta sin gamla Atletico-form, men visar inget som tyder på det. Har ingen acceleration i sig, befinner sig sällan i målsituationer och ser ut som en spelare som förlorat sig själv. Tror oddsen är rätt stora på att Milan kommer försöka värva en central anfallare i januari.

Mateo Kovacic
Lyckades aldrig göra något större avtryck på matchen. Kanske kände han för stor press. Han är fortfarande ung, men har redan stora förväntningar på sig. Som han inte lyckades infria igår.

Sulley Muntari
Medan Essien gjorde en mycket bra match på mitten, var hans kompanjon klart sämre. Höll på att bjuda Inter på ett mål med sin vansinniga felpassning och var ofta otajmad i spelet. Tack och lov är Montolivo på väg tillbaka.

Rodrigo Palacio
Är fortfarande fjärran från sin fjolårsform. Kommer sällan till farliga lägen och springer ofta i ingenmansland. Är det bara en lång formsvacka eller är detta början till slutet på en fin karriär?

***
Man vet aldrig vart man har Zemans Cagliari. De kan vinna mot vem som helst, men också förlora med 5-0 mot vem som helst.

Trots att Albin Ekdal (riktigt bra igår) och Cagliari gjorde en förnämlig insats på San Paolo igår, handlade Napolis poängtapp lika mycket om deras usla försvarsspel.

Maggio fortsätter att vara en defensiv katastrof och både Rafael och Koulibaly måste lära sig att rensa när man ska göra det.

Om Napoli vill komma ikapp Juventus och Roma går det inte att spela försvarsspel som man gjorde igår mot Cagliari.

***
De som var allra gladast för gårdagens kryssfest var nog ändå Fiorentina. Segern över Hellas Verona tog dem tillbaka in i jakten på tredjeplatsen. Och Giuseppe Rossi börjar närma sig comeback.

***
Atalanta skrämde Roma i lördags med att göra mål innan man ens hade satt sig. Bergamo-laget började matchen riktigt bra, men successivt fick Roma bättre och bättre kontroll. Ljajic smekte in kvitteringen och spelade sedan fram till Nainggolan som snyggt satte ledningsmålet innan paus.

Därefter spelade Roma av matchen skickligt. Det var långt ifrån deras bästa insats, men tre poäng borta mot Atalanta är inget man bara hämtar hem.

***

Omgångens klart mest imponerande bedrift stod annars Juventus för. Deras insats mot Lazio var stor uppvisning. Mittfältet var alldeles lysande med Pirlo som dirigent och Pereyra och Marchisio som både grovjobbare och finlirare.

Och så Paul Pogba då. Han gjorde två mål och hade en i virket.  Den unge fransmannen börjar verkligen nå sin fulla potential.

Killen är ett fenomen.


Publicerad 2014-11-24 kl 12:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons