Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus borde sikta på förstaplatsen

Lorenzo Medici

På en gräsmatta som var mindre grön än Juventus borta-tröjor lyckades de regerande italienska mästarna vinna över ett Malmö som kämpade väl, men som saknade kvalitén.

I svensk media skulle matchen mindre komma att handla om kvalitén eller gräsmattor utan mer om domare Pruenca. I italiensk media stod det väldigt lite om domaren.

Visst borde Pruenca ha blåst frispark för Erik Johansson när Morata gick mer på spelare än på boll (och därmed inte heller visat ut Johansson) innan Tevez gjorde 0-2, men att den portugisiske domaren skulle ha dömt till Juventus fördel under hela matchen är nonsens.

Om det var något lag som hela tiden klev upp i hälarna och spelade småfult så var det Malmö. Det var väl på det sätt man ville störa en bättre motstånd. Vilket man stundtals gjorde.

Annons

Men det var också tydligt att Juventus var det betydligt bättre laget och vi ska inte glömma bort att Robin Olsen gjorde flertalet vassa räddningar.

Juventus gjorde det man var tvungna till och eftersom Atletico Madrid krossade Olympiakos räcker det nu med att kryssa mot spanjorerna i sista matchen för att ta sig vidare.

Jag tycker dock att man ska sitta ribban högre. Att man ska försöka vinna matchen med två mål och därmed ta förstaplatsen i gruppen. Dels så slipper man då lag som Bayern, Chelsea och Real Madrid och dels så skulle Juventus må bra av att höja sin ambitionsnivå en aning.

Man måste börja se själva som ett lag som borde vinna den här gruppen.

För så pass bra är man egentligen.

Publicerad 2014-11-27 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto