Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Konsten att bygga ett palats i Florens

Kampen om tredjeplatsen i Serie A är en öppen historia. Det största fokuset ligger på om Milan och Inter ska kunna återvända till Champions League via den vägen, Napoli borde vara det tredje bästa laget på papperet och Sampdoria och Genoa är överraskningarna som är och nosar på topp tre.

Men Fiorentina smyger med utan att göra något större väsen av sig. Detta Fiorentina som de två senaste åren under Montella drabbats av otaliga skador.

Det är som om de vill bygga ett palats, men alltid när de är på väg att bli klara så rasar det ihop och man får börja om.

Givetvis handlar mycket av detta om Giuseppe Rossi och hans knän, men också om Mario Gomez knän, om att Borja Valero plötsligt tappar form, att Cuadrado inte hittar rätt, att Bernardeschi blir skadad precis när han var på gång och att man inte fick igenom de värvningar man hoppades på i somras.

Många olika orsaker som gör att Montella aldrig riktigt kan få vara den arkitekt han vill vara. Det där palatset som fortfarande får stå oklart.

Men nu smyger de med i kampen om tredjeplatsen trots alla käppar i hjulen. Och Borja har sett bättre ut, Cuadrado briljerar ibland och till och med Mario Gomez har gjort mål. Och någonstans i kulisserna kör Beppe Rossi rehab.

Det är snart januari och Fiorentina kan komma att försöka revanschera sig med en Sjachtar-Fernando, en försvarare och någon anfallare att täcka upp alla skador med (och kommande skador).

Fiorentina har ett gigantiskt sparkapital som ligger och väntar och om Montella bara kan hålla dem flytande, bara kan ha tredjeplatsen inom synhåll till i mitten av januari så tror jag att de har bra chanser att vara med i striden om en Champions League-plats i maj.

Ikväll ska de möta sina största antagonister Juventus. Det kommer sväras och hatas. Den där speciella stämningen kommer läggas över Artemio Franchi runt nio-tiden och få arenan att vibrera.

Är det någon match som jag tror att Juventus inom den närmsta tiden kan tappa poäng i, så är det nog ikväll. Inte minst när Allegri och hans mannar har Champions League att fundera över inom ett par dagar. Juventus har därför två saker att tänka på och det brukar kunna bli ett litet problem.

Fiorentina däremot har bara en sak i sina huvuden. Att vinna mot Juventus.

Ja och så att bygga det där palatset, kanske då.

Publicerad 2014-12-05 kl 11:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons