Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det gäller att vara bäst när det gäller som mest

Lorenzo Medici

Ett sent insläppt mål i Moskva, en fantastisk Aguero som vände på steken mot Munchen. Viktiga moment som avgjorde gruppen lika mycket som matchen som ikväll.

Roma hade sina chanser, Holebas friläge, Gervinhos chans, Ljajics för höga skott, Manolas stolpe osv. Men det gäller att ta vara på sina chanser. Roma gjorde en fantastisk bra första halvlek och egentligen likaså Manchester City.

Men det var framför allt i andra halvlek som Pellegrinis mannar visade sin rutin och sin skicklighet. Man började kontrollera Romas fart bättre, började diktera tempot mer. Sedan gäller det ha spelare som Samir Nasri som kan göra mål på egen hand från ingenstans.

Förutom bakslaget mot Bayern Munchen kan ändå Roma vara hyfsat nöjda med sitt Champions League-äventyr. Detta var den första resan för Garcias Roma och det ser ut att kunna bli fler chanser. Troligen redan nästa år. Då kommer Roma och deras spelare ha nytta av denna lärdom.

Annons

Man gjorde en grym match borta mot Manchester City, krossade CSKA hemma och nu i den sista matchen var det små marginaler som avgjorde. Men man är fortfarande en bra bit ifrån de riktigt stora lagen.

City lär bli farliga framöver. De lyckades ta sig ur ett mycket svårt läge där de nästan var utslagna och i den sista matchen när det skulle avgöras gjorde de en mycket stark insats. Vi ska inte glömma att de saknade sina tre bästa spelare i  Aguero, Touré och Kompany. De gör bedriften ännu mer imponerande.

De Michelis rutin var ovärderlig, Hart gjorde ett par avgörande räddningar, Mangala käkade upp Totti, Nasri bidrog med sin stora klass, brassarna på mitten var nyttiga och Clichy var oförskämt bra på sin kant.

I Roma var Nainggolan och Gervinho fantastiska i första halvlek men kallnade i andra och Manolas var riktigt bra längst bak.

Annons

Men Keita trampade boll lite väl mycket, Maicon spelade under sin vanliga nivå, Pjanic var för osynlig och Totti hade svårt att komma rättvänd.

För att Roma ska kunna ta sig längre i Champions League kommer det nog krävas att några spelare tar ytterligare steg i karriären ( t ex Iturbe, Destro, Ljajic, Pjanic), att få tillbaka en formstark Strootman och  även värva två, tre spelare varav en riktig striker om inte Destro kan ta den rollen.

Nu får Roma ta nya tag i Europa League och framför allt så kommer de satsa allt på sitt stora mål.

Att försöka peta ner Juventus från scudetto-tronen.

Publicerad 2014-12-10 23:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto