Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hygglig lottning för de italienska lagen

Lorenzo Medici

Nu vet vi hur Europa-spelet ska fortsätta med sina spännande sagor. Zlatan vs Mou, Messi vs Aguero. Och tänk att Kalle Riedle hade mage att dra “sitt” Dortmund mot Juventus, en repris från finalen 1997.

Det blev trots allt en hygglig lottning för de italienska lagen. Jag har försökt analysera alla lagens chanser till att ta sig vidare.

Juventus-Dortmund
Att gå vidare: 60 % – 40 %

Detta var trots allt en bra lottning. Visst Monaco eller Porto hade kanske varit att föredra, men samtidigt slapp man Chelsea, Bayern och Real Madrid vilket naturligtvis var en enorm lättnad.

Dortmund är ett knepigt lag att analysera just nu. I Champions League har man ångat på precis som förr, medan man i ligaspelet gått riktigt dåligt. Dessutom ligger åttondelen så pass långt fram i tiden att man inte alls vet i vilken form tyskarna är i då.

Annons

Trots allt känns inte Dortmund lika vassa som tidigare år och Juventus bör har rätt goda chanser att avancera. Är dessutom inte Marco Reus tillbaka så är det en stor fördel för Juve.

Det ska dock sägas att om Dortmund har en av sina bästa dagar är man ett av världens bästa lag.

Roma-Feyenoord
Att gå vidare: 70 % – 30 %

Feyenoord har flera spännande talanger och är inte en helt lätt motståndare. Går Roma för fullt ska man dock ta sig vidare utan större problem.

Inter-Celtic
Att gå vidare: 65 % -35 %

Att åka till Skottland och möta Celtic är alltid vanskligt med tanke på deras oerhörda stöd. Samtidigt är det en härlig utmaning. Rent sportsligt är Celtic annars ett lag som Inter bör besegra över två matcher.

Fiorentina-Tottenham
Att gå vidare: 45 % – 55 %

Fiorentina kunde knappt fått en tuffare lottning. Tottenham känns som knappa favoriter samtidigt som jag tror att det passar Fiorentina att ställas mot ett bra motstånd direkt. Förhoppningsvis är Giuseppe Rossi tillbaka från sin skada när matcherna ska spelas. Det kan bli riktigt roliga matcher mellan dessa lag.

Annons

Napoli-Trabzonspor
Att gå vidare: 55 % – 45 %

Med tanke på Napolis märkliga höst och dunkla form är det svårt att veta vart man står om drygt två månader. Är Rafa Benitez kvar? Har man hittat formen? Är man ett lag i kris? Svårt att säga. På papperet är Napoli det bättre laget, men det kan nog bli riktigt jämt då Trabzonspor är bra.

Torino-Athletic Bilbao
Att gå vidare: 40 % – 60 %

Bilbao slog ju ut Napoli ur Champions League, men åkte ur gruppen och haft en relativt svag höst i ligaspelet. Spanjorerna är dock favoriter i detta möte och jag tror Torino kan få det svårt.

***

Omgångens lag kommer imorgon.

Publicerad 2014-12-16 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto